+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

Hedda Anderssongymnasiet

Lunds nye gymnasium er mere end bare uddannelsessted og arbejdsplads for elever, personale og undervisere. Hedda Anderssongymnasiet er fremtidens skole, hvis åbenhed, transparens og involverende udearealer indbyder hele byen til at mødes om kundskab, samvær og dygtiggørelse.

I forlængelse af den nye skole skabes et nyt, varieret park- og bymiljø, som bygger videre på Lunds grønne miljøer og binder den nye skole sammen med den eksisterende by. Mod Svanevägen har udearealerne en urban karakter, som styrker forbindelsen til byens centrum og forankrer skolens møde med omgivelserne. Her oprinder hovedgrebet i områdets niveauforskelle, som manifesterer sig i et terrasseret landskab udført i beton med elementer af plantninger, der samlet fordrer en naturlig bevægelse mod skolen. Ved gymnasiets indgange er terrasserne koncentrerede, så der skabes sociale rum med siddepladser på flere niveauer, hvor eleverne kan mødes om gruppearbejde eller hænge ud i pausen.

Mod syd etableres en grøn, frodig campuspark med sollys det meste af dagen. Her løber områdets niveauforskelle roligt ud i parken, som danner et blødt, græsklædt terræn med store, lyse parktræer. I forlængelse af skolens kantine etableres en stor træterrasse med udsigt over parken og rig mulighed for solbadning. I den offentlige parks åbne hjerte findes en stor, oval bænk, som fungerer som socialt mødested og platform for større events, mens der i parkens yderkanter skabes mindre, intime rum til en rolig pause.

.

Tags bænke, byrum, læring, park, skole, social

Sted Lund, Sverige

Bygherre Lund Kommune

Status Konkurrence vundet 2018

Team Wingårdhs, AART architects, Sweco, WSP, Skolsprånget

Relaterede projekter