Dk / No

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

Kalvebod Fælled Skole

Kalvebod Fælled Skole er placeret i Arenakvarteret i Ørestad Syd. Skolen ligger på kanten af Kalvebod Fælled med fantastisk udsigt til fælledens vidder og natur. Landskabet til skolen formidler overgangen fra by til natur og blødgør mødet mellem det urbane og det store fredede naturområde.

Kalvebod Fælled Skole er en nybygget folkeskole med profil i idræt og bevægelse. I stedet for en traditionel skolegård får børnene et bølgende landskab, der animerer børnene til intuitiv leg og bevægelse – ligesom når man bevæger sig i naturen.

Udsparinger med tætte plantninger, inspireret af fælledens biotoper, skaber læ og giver børnene naturlige robuste legeområder. Kontrasten mellem den bevægede, urbane flade og de tætte plantninger skaber sanselige rumlige forløb – et fantasifuldt lege- og bevægelsesunivers for børnene. Beplantningen spejler fælledens natur med gråpil og vortebirk i tætte klynger. Og således opleves landskabet omkring som en naturlig forlængelse af Kalvebod Fælled med en karakter af skov og vild natur.

.

Tags park, skole, leg, LAR

Sted Ørestad, København

Bygherre Københavns Kommune, Byggeri København

Status Indviet maj 2018

Team Lundgaard & Tranberg Arkitekter, Dansk Energi Management & Esbensen, Jørgen Nielsen Rådgivende Ing.

Relaterede projekter