+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

Køge Kyst Etape 0

Livet før byen – byen før livet.

I forbindelse med udviklingen af det nye byområde Køge Kyst, har BOGL skabt en serie midlertidige byrum på Køge havn, der på forskellig vis inviterer til aktivitet, ophold, leg og fælleskaber.
Byrummene er skabt med lokale materialer og formgivning baseret på stedets særlige kendetegn, bl.a. kalk fra Stevns Klint og havnens materialer. Formålet med de forskellige byrum var at involvere og engagere borgerne ved at lave dem drive mange af byrummenes funktioner og derved sikre et livligt miljø året rundt inden bydelen er bygget.

Projektet indeholder bl.a. udekøkken og nyttehaver, som bruges af lokale restauranter, borgere og børneinstitutioner, BMX-bane i en byskov, udendørsophold med grill- og bålpladser, havnelegeplads, en ankomstplads samt et mobilt informationsmøbel formidler Køge Kyst’s fremtidige udvikling. Info-møblet er på én gang en trappe, en bar og en infostand, hvor der kan hænges plakater. De besøgende kan opholde sig på trappen, hvorfra der er et godt udsyn over havnen og det store byggeområde. Møblet fungerer som et tydeligt landmark for Køge Kyst- også om aftenen, hvor den oplyses og danner pejlemærke.

.

Tags leg, Byliv, byudvikling, Midlertidige byrum

Sted Køge

Bygherre Køge Kyst P/S og Køge Kommune

Status Realiseret 2014

Team EVM og Bettina Lam

Relaterede projekter