DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

09.11.22

BOGL med på rammeaftale om norske turistveje

09.11.22

Statens vegvesen i Norge har udvalgt fire landskabsarkitektfirmaer (ud af 27 ansøgere) til rammeaftaler om fremtidige nationale turistvejsprojekter – og vi er virkelig glade for at kunne fortælle, at BOGL er blandt de udvalgte! Projektet Nasjonale turistveger har eksisteret i næsten tre årtier og er et af de bedste eksempler på, hvordan arkitektur kan fremhæve og understøtte naturen og samtidig være en attraktion i sig selv. De nationale turistruter består af 18 udvalgte vejstrækninger, der går gennem landskaber med unikke naturkvaliteter, langs kysten og fjorde, fjelde eller vandfald. Vejene er et smukt alternativ til hovedvejene og er med til at gøre køreturen gennem Norge til en oplevelse i sig selv.

Daglig leder i Oslo, Betina Holt Haraldsen, er glad for at få muligheden for at være en del af et så ikonisk projekt:

“At skabe et turistruteprojekt var bare en fjern drøm, da vi startede kontoret i Norge for to år siden, så vi er stolte og beærede over nu at være blandt de udvalgte.”

Juryen bestod af repræsentanter fra Norske landskapsarkitekters forening, Norske arkitekters landsforbund og Nasjonale turistveger med dets arkitektoniske råd. Ansøgerne blev vurderet på baggrund af gennemførte eller påbegyndte projekter og en redegørelse for kontorets syn på design, materialeforståelse, landskabsforståelse og miljøhensyn. Sidst konkurrence om rammeaftalen blev afholdt var i 2014.

Læs mere her.

Foto af efteråret på Atnsjømyrene, National Turistrute Rondane, taget af Frid-Jorunn Stabell.