DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

10.05.22

Indvielse af Skolehaven på Islands Brygge

10.05.22

Solen stod højt, æbletræerne blomstrede og grønne spirer tittede frem i bedene da Skolehaven på Islands Brygge blev indviet med en stor åbningsfest torsdag den 4. maj.

Et stort antal festemte børn og voksne var mødt frem for at fejre åbningen af det nye grønne og levende læringsrum, der skal være med til at imødekomme den store efterspørgsel på skolehaveundervisningstilbud i København. Indvielsen blev markeret med musikoptrædener, børnevenlig ild-performance og et væld af skåltaler, iblandt af leder af Skolehaven, Johanna Lundell.

Haven opleves tæt, grøn og frodig med urtebede, frugtbuske, træer og frugthegn. Et krat med gamle, store bevaringsværdige træer løber i skellet langs Ballonparken og danner en smuk grøn ramme og overgang til den nye have. Børnene kan forspire deres planter i drivhus og mistbænke, så de kan følge planterne fra spæd spire til færdigvokset plante, før de bruger afgrøderne til at lave mad i udekøkkenet og ved bålpladserne.

Planen er, at skolehaven skal besøges af skolebørn fra Skolen på Islands Brygge, der blandt andet vil kunne bruge skolehaven som et ekstra klasseværelse til udeskoleundervisning. Skolehaven skal rumme dyrkningshave til 8 skoleklasser, hvor de kan følge årstidernes gang og lære, hvordan sol og vand forvandler et frø til en rødbede. Selvom det spiselige er i fokus, spiller skolehaverne også en vigtig rolle i børnenes generelle forhold til naturen og deres forståelse af bæredygtighed.

Indvielsen markerer afslutningen på 1. etape og 2. etape af projektet anlægges primo 2025. Læs mere om Skolehaven på Islands Brygge her.