DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

15.05.23

Skal fremtidens byggeri opføres efter fortidens principper?

15.05.23

Ler, tækkestrå og genbrugt træ er nogle af grundelementerne i de tre pavilloner og det omkringliggende, midlertidige byrum, der åbner til juni på Søren Kierkegaard Plads. De tre pavilloner giver hver deres bud på, hvordan fremtidens bolig kan få et lavere klimaaftryk og bliver bundet sammen af et landskab, som er tegnet af BOGL og opføres af Malmos Landskaber.

Pavillonerne er initieret af Boligbyggeri fra 4 til 1 planet og bliver opført i forbindelse med at UIA World Congress of Architects 2023 finder sted i København. Byggebranchen skal forandres for at blive mere bæredygtig, men ændringerne kan ikke skabes af én aktør alene. Derfor ønsker Boligbyggeri fra 4 til 1 planet at bygge bro og skabe dialog mellem alle parter og faser i et byggeri. Rådgivere, entreprenøre og leverandøre skal udfordres på gamle vaner og metoder for at vi kan nå frem til bæredygtige løsninger. Alle i byggeriets værdikæde skal løfte deres del af ansvaret, og derfor er det ikke kun det fysiske resultat, der er det vigtige i projektet: Samarbejdet, dialogen og processen er en usynlig, men ligeså afgørende del af projektets output.

I det midlertidige projekt på Søren Kierkegaards Plads betyder det, at pavillonerne blandt andet bliver bygget efter datidens metoder med ler og tækkestrå. Landskabet består af beplantning, et formidlingsområde og et langt trædæk, der forbinder pavillonerne og samtidig skaber et byrum i en mere behagelig skala. Træet, der bliver brugt til dækket, kommer fra leverandøren Næste, der er en cirkulær design- og byggevirksomhed. Næste leverer 2. sorteringstræ, resttræ og genbrugt træ, og trædækket skal bygges efter et cirkulært princip, så det efter brug kan skilles ad og sendes retur til Næste, der kan bygge ”nye” skure af det.

Boligbyggeri fra 4 til 1 planet er støttet af Realdania og VILLUM FONDEN og projektet åbner lørdag den 10. juni kl. 12:00.

Læs mere om Boligbyggeri fra 4 til 1 planet her.