DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

Slagterigrunden Holstebro

Holstebro har været en markant kulturby i mange år. Med lukningen af byens historiske slagteri og den efterfølgende aktivering af de gamle slagteribygninger, har Holstebro nu fået et nyt epicenter for kultur, kreativitet og ungdomskultur tæt på byens station. De næste par år skal Slagterigrunden omdannes til en ny bydel med boliger, uddannelsesinstitutioner og kulturtilbud.

Med udgangspunkt i stedets arkitektur, historie og eksisterende kulturliv transformeres Slagterigrunden til et legende og råt kulturlandskab, hvor aktiviteterne i Slagteriet og VIA University College inviteres ud i det offentlige rum så eksperimenterende og nye kulturkombinationer kan opstå.

Visionen er at skabe en moderne og mangfoldig kulturpark. Et landskab med afsæt i stedets kvaliteter, som rummer stor variation i oplevelser og tilbud. Fra det industrielle og urbane til det sanselige, grønne og frodige, fra høj intensitet til det intime og stille. Forslaget understøtter og styrker Slagteriets aktiviteter og skaber en kulturpark, der bindes sammen med nye kunstscener, byrum og mødesteder, der inviterer stedets brugere ud i det offentlige rum.

.

Tags park, byrum, boliger

Sted Holstebro

Bygherre Holstebro Kommune

Areal 60 ha

Status 1. præmie i inviteret konkurrence, 2018

Team Lendager Group, Knud Aarup Kappel, SlothMøller