DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

12.12.22

Sundbyøster Plads er indviet

12.12.22

Varm verdensmusik, syret cirkus og fælles fossiljagt var med til at understrege, at Sundbyøster Plads på Amager i København er blevet forvandlet fra anonym, tom og grå til karakterfuld, levende og grøn. Pladsen blev indviet med et brag, der fik den mørke efterårshimmel til at lyse op, fredag den 25. november.

Til indvielsen klippede Teknik- & Miljøborgmester Line Barfod det røde bånd og talte om pladsens omtumlede tilværelse fra overset til elegant:

”Sundbyøster Plads var et sted i byen, der var lidt til overs efter Remiseanlægget. Ingen havde rigtig taget hånd om det, men med den nye plads tager man fat på at få skabt en værdig ramme om det byliv, der skal foregå her, og de traditioner, der skal vokse op her i Sundby. Et byrum der favner alle de mange forskellige aktiviteter, der sker rundt omkring pladsen.”

Den store plads er blevet brudt op af fem frodige parkrum, der er afgrænset af lave, lyse kalkstenskanter. Kalksten er et smukt og naturligt dansk materiale, der leder tankerne væk fra Sundby og sydpå mod Stevns’ spektakulære skrænter. Ligesom skrænterne er kanterne bygget op af lag, der gemmer på fossiler, der bare venter på at blive fundet af et barn på vej hjem fra skole.

Beplantningen i parkrummene er inspireret af Amagers fire naturtyper: fælleden, stranden, villa- og gårdhaver. Buske, blomster og træer vil vidne om årstidernes gang, mens pladsen danner rammen om julemarkeder, fastelavn og sommerfester.

Transformationen er en del af en større plan for udviklingen af Sundby, hvor der er et stort fokus på bydelens mange by­rum, forbindelser og fællesskaber. Pladsen er Områdefornyelsen Sundbys første færdige byrum, og den er blevet til i et tæt samarbejde mellem BOGL, Københavns Kommune, Områdefornyelsen og den lokale projektudviklingsgruppe. Projektudviklingsgruppen består af engagerede borgere, der har været med til at definere anlægsprogrammet og deltaget aktivt igennem projekteringsfaserne. Borgerne har fulgt projektet tæt og til indvielsen deltog flere og fortalte, hvordan det var at følge et projekt fra idé til anlæg. Fremover skal Sundbyøster Plads være et centralt, livligt og vigtigt byrum, der samler Sundby på tværs af generationer i alle årstider.

Læs mere om projektet her.