+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

Hvert projekt er en afspejling af stedet og de mennesker der bruger det. Målet er landskaber, som både er vedkommende og interessante at færdes i og vende tilbage til, på afstand og helt tæt på.

Tegnestuen

Tegnestuen udspringer af et filmprojekt om en rejse – fra Gedser i syd til Nordkap i nord. Strækningen fører én igennem storslåede nordiske landskaber påvirket af de store naturressource-industrier i området. Mødet mellem kultur og natur, man her oplever, kan i sin ærlige, rene kontrast være særegent stærkt og smukt. Som når nye indgreb fintfølt forankrer sig i stedet med et nærvær, der giver stedet nyt liv.

Filmprojektet PÅVIRKNING, der beskriver mødet og tilbagelægger rejsen, blev i 2009 del af den fælles nordiske udstilling Manmade Environment på DAC i København, Norsk Form i Oslo, Arkitekturmuseet i Stockholm og Finlands Arkitekturmuseum i Helsinki.

Siden da har BOGL udviklet sig til en progressiv og nyskabende landskabstegnestue, men fortsat tro mod sin første rejse. I mere end 35 realiserede projekter inden for byrum, planlægning, boliger og parker har vi udforsket balancen mellem kultur og natur for at skabe muligheder og nye oplevelser for de mennesker, projekterne er til for. Målet er at skabe indlevende og æstetiske miljøer, der fintfølt indpasses i omgivelserne.

Proces

Analysen og forståelsen for stedet, dets brugere og opgavens program kræver en ydmyg og fordomsfri tilgang. Nogle projekter kræver ikke ret meget, en oprydning, få tiltag, medens andre projekter kræver store armbevægelser og en fuldstændig nytænkning og forandring.

I projekterne søger vi altid sammenhæng mellem koncept og den endelige fysiske udformning. Detaljerne og materialernes taktile egenskaber skal afspejle projektets overordnede idé.

“Selvom vi rejste ud for at se landskaber og store industrielle anlæg, var det alligevel de menneskelige møder og historier, som gjorde størst indtryk. Det, vi skaber, skal bruges af mennesker. Vi arbejder mod det æstetiske og kunstneriske, men med henblik på at gøre hverdagen mere inspirerende, smuk, legende, funktionel, overraskende, og sanselig.”

Gennem årene har tegnestuen skabt en lang række projekter, som har skubbet grænserne for faget og skabt levende og nyskabende miljøer. Projekterne Grøndalsvænge og Sundholm Syd har begge modtaget Københavns Kommunes bygningspræmiering for ”smukt byggeri og gode bymiljøer, der højner kvaliteten til glæde for byens borgere." I Vänerborg, Sverige, har Brinkåsen modtaget de prestigefulde priser; Vårdbyggnadspriset og Helge Zimdalpriset.