DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

Det Internationale Kvarter – Etape 3

Byudviklingsprojektet “Det Internationale Kvarter” omhandler udviklingen af bydelen Jerne og Stengårdsvej til et fælles socialbæredygtigt kvarter, med afsæt i natur, kultur og klima.

Dette kommer bl.a. til udtryk ved, at der i designet af helhedsplanen er fokus på at trække naturen i Portalparken ind på den kommende kvartersplads i Det Internationale Kvarter. I Portalparken skal der desuden, som en del af klimatilpasningen, etableres en stor regnvandssø til gavn for hele Esbjerg. Ydermere har helhedsplanen fokus på hvordan Kvarterspladsen og de kommende boliger kan understøtte kulturen og mødestederne i området.

“Helhedsplan Etape 3 – Det Internationale Kvarter” tager udgangspunkt i udviklingen af områdets potentiale i forhold til at være et nyt destinationsmål for alle i og omkring Esbjerg. Området skal udformes som kvarterets visitkort med Kvarterspladsen som destination og dynamo, der kan være med til at understøtte kvarteret som et attraktivt bolig- og erhvervsområde i Esbjerg med en tydelig sammenhæng og forbindelse til resten af kvarteret og byen.

Helhedsplanen er blevet til i en samskabelsesproces. Hen over foråret og forsommeren 2024 har BOGL i samarbejde med Sekretariatet for Det Internationale Kvarter og dennes projektgruppe, kørt en intensiv inddragelsesproces, hvor borgere, interessenter, institutioner og andre aktører løbende er blevet inddraget gennem workshops, møder og events med afsæt i metoden Creative Placemaking.

Det Internationale Kvarter er opstået ud af en strategisk udviklingsplan og et partnerskab mellem Esbjerg Kommune og Boligforeningen Ungdomsbo. Partnerskabet finansierer byudviklingsprojektet i samarbejde med Landsbyggefonden, Statens Kunstfond og Realdania.

.

Tags helhedsplan, Esbjerg, Stengårdsvej, Det Internationale Kvarter, Creative Placemaking

Sted Jerne og Stengårdsvej, Esbjerg

Bygherre Esbjerg Kommune og Boligforeningen Ungdomsbo

År 2024

Status Politisk vedtaget, oktober 2024