DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

Grøndalsvænge Allé

Grøndalsvænge er opført i Københavns Nordvestkvarter på grænsen til Vanløse og rummer 83 almene familieboliger. Byggeriet er tildelt Københavns Kommunes Arkitekturpris. BOGL står bag bebyggelsesplanen samt udformning af udearealer. Rækkehusene i Grøndalsvænge udgør de allerførste AlmenBolig+-boliger. Sammen med ONV Arkitekter udforskede BOGL mulighederne for at skabe spændende boliger, bebyggelsesplaner og facadeudtryk indenfor en meget stram økonomisk ramme, hvor boligerne samtidig skal være nemme at drifte for almindelige beboere.

Boligerne er placeret som stænger af rækkehuse med små forhaver, som beboerne kan præge, som de vil. Imellem rækkehusene løber smalle stræder. Stræderne opleves som frodige og grønne arealer med græs, flerstammede træer og klatreplanter på skurenes gavle. De smalle stier lægger op til uformelle møder mellem beboerne. Det er her, man hilser, sludrer og byder hinanden på kaffe.

Rækkehusenderne støder på til en fælles ankomst. Vejen er udlagt som ‘shared space’. For at holde stræderne bilfri, ligger beboerparkeringen i et bueslag langs ankomstvejen på græsarmering. I stræderne mellem boligerne ligger en smal in situ-støbt betonsti.

.

Tags boligområde, shared Space, Fællesskab, plejeboliger, almen bolig+, kantzone

Sted København

Bygherre Boligselskabet AKB/KAB

Areal 9000 m2

År 2011-2012

Team ONV Arkitekter, Algren & Bruun Landskabsarkitekter

Status Udført 2012