DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

Havnegade

Københavnerne har fået et nyt sted at hænge ud i form af Havnepromenaden, der har pustet liv i den før så forsømte Havnegade. Havnegade strækker sig fra Christian den IV’s Bro til Nyhavn, hele vejen flankeret af det mest centrale København til den ene side og havneløbet til den anden. En unik placering, der i mange år har ligget øde hen og kaldt på en udnyttelse af sit potentiale. Nu har strækningen fået sit tiltrængte ansigtsløft og Københavnerne har fået endnu et havnestrøg at sole, lege og promenere på.

Havnegade er blevet ensrettet for biler og de ekstra kvadratmeter er i stedet kommet de bløde trafikanter til gavn med en fodgænger- og cykelsti langs vandetudført i in-situ beton med forskellig overfladebehandling. Havnepromenadens 500 meter lange strøg er blevet delt op i fem mindre dele, adskilt af små torvepladser, der visuelt udmærker sig med belægning af natursten og vandelementer. De åbne torvepladser ligger, hvor boligkarrernes gader munder ud og skal fremhæve forbindelsen mellem by og havn. Et par af gaderne går hele vejen fra Kongens Nytorv til Havnegade og disse langstrakte akser mellem havn og by bevares og fremhæves.

Duftende lavendelbede og smukke egetræer er anlagt langs strækningen. Som egetræerne vokser op vil de fungere som afskærmning mod det store åbne havneløb, bringe gadens proportioner ned i menneskelig skala og således være med til at skabe et godt og behageligt byrum. Beplantningen veksler mellem rækker af opstammede træer og grupper af mindre blomstrende træer.

De forskellige afsnit mellem pladserne kan indtages til aktiviteter som street sport, petanque, leg og ophold i sol og skygge, mellem lavendelbede, under træerne eller på det store trædæk.

.

Tags Havn, trafik, promenade

Sted København

BYGHERRE Københavns kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen

Areal 3600 m2

Status Udført 2012

Team Algren & Bruun landskabsarkitekter

Fotos Eva Fabricius, Dansk Arkitektur Center