Dk / No

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

Kalvebod Fælled Skole

Kalvebod Fælled Skole er en nybygget folkeskole med profil i idræt og bevægelse. I stedet for en traditionel skolegård får børnene et bølgende landskab, der animerer til intuitiv leg og bevægelse – ligesom når man bevæger sig i naturen.

Kalvebod Fælled Skole ligger på kanten af fælledens vidder og natur. Skolens landskab formidler overgangen fra den nye by til natur og blødgør mødet mellem det urbane og det store, fredede naturområde.

Målsætningen for Kalvebod Fælled Skole er at balancere både landskabet og det rige sociale fællesskab uden afgrænsende hegn og barrierer mod hverken naturen eller byen – og skabe nogle gode, basale vilkår for børn og voksnes skole- og fritidsliv.

Kalvebod Fælled Skole modtog i år Københavns Kommunes Bygningspræmiering og i begrundelsen stod blandt andet; ”Andre skoler bør lade sig inspirere af landskabsarkitektens måde at tænke landskab frem for legeplads.”

Ved at vende vrangen ud på den traditionelle skole, har man skabt en åben skolegård – tilgængelig for alle bydelens borgere. Skolen er ment som en aktiv kulturinstitution for bydelen, når skoledagen er slut. Grænsen mellem skole, fritid og lokalsamfundet nedbrydes og beboerne i området inviteres til at tage idrætshallen såvel som skolens udeområder til sig som et aktivt kulturhus på kanten af fælleden.

Udsparinger med tætte plantninger, inspireret af fælledens biotoper, skaber læ og giver børnene naturlige, robuste legeområder. Kontrasten mellem den bevægede, urbane flade og de tætte plantninger skaber rumlige forløb og et fantasifuldt lege- og bevægelsesunivers for børnene. Beplantningen spejler fælledens natur med gråpil og vortebirk i tætte klynger, så landskabet opleves som en naturlig forlængelse af fælleden.

.

Tags park, skole, leg, LAR

Sted Ørestad, København

Bygherre Københavns Kommune, Byggeri København

Status Indviet maj 2018

Team Lundgaard & Tranberg Arkitekter, Dansk Energi Management & Esbensen, Jørgen Nielsen Rådgivende Ing.

Relaterede projekter