DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

Nyhavna

Nyhavna er et gammelt industriområde i Trondheim, som spænder mellem centrum, floden Nidelva og Norskehavet.  Området rummer en utrolig historie og gemmer på mange artefakter, der vidner om byens fortælling.

Gennem et parallelopdrag har vi i team med MAD Architects og Holt O´Brien udviklet en byplan for Nyhavna, som respekterer og bygger videre på Nyhavnas særlige karakter og samtidig skaber en ny og attraktiv bydel med fokus på livskvalitet og byliv.

Et gennemgående tema for planen er koblingen mellem by og vand. Havnefronten er bearbejdet, så byen møder vandet på forskellig vis gennem bydelen. Det strategiske arbejde med kajkanten giver ikke kun bylivskvalitet, men løser samtidig udfordringer med havniveaustigninger, ekstremvejr og stormflod.

I bydelens hjerte skaber vi rum for fællesskab og kulturliv i et stort offentlig rum i, omkring og ovenpå de gamle betonbunkere DORA I & II. Disse kæmpe fra 2. verdenskrig bliver det nye kulturelle ankerpunkt i Nyhavna og har potentiale til at kickstarte byudviklingen.

.

Tags byrum, byplan, bystrategi, klimatilpasning, boligudvikling

Sted Trondheim, Norge

Bygherre Trondheim Kommune

Areal 35 ha

Status Parallelopdrag 2019

Team MAD Architects, Holt O'Brien