DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

Sundbyøster Plads

I hjertet af Sundby på Amager ligger Sundbyøster Plads. Et anonymt byrum med stort potentiale. Pladsen er afgrænset af Amagerbrogade, to sportshaller, et supermarked og en populær legeplads, og den er indrettet med frodige, grønne arealer og gedigne, velholdte materialer. Men noget mangler: mennesker og identitet.

Planen er derfor at transformere pladsen til et nyt samlingssted og en attraktion. Den skal inddeles i rum og nicher, der skaber forskellige atmosfærer og funktioner. Der skal skabes en større kobling til de omkringliggende aktiviteter, så det virker naturligt at opholde sig på pladsen efter skole, en tur på legepladsen eller inden indkøb. Og så skal pladsens sænkede centrum indrammes af grønne øer, der skaber små lommer af natur. Udformningen skaber en vekselvirkning mellem en urban plads i midten og bynatur, mens træerne og beplantningen på de grønne øer er med til at afgrænse pladsen visuelt, så den føles mindre og derfor bliver mere behagelig at bruge.

Beplantningen til pladsen tager udgangspunkt i bydelens grønne gårdhaver, villahaver og de to store naturdestinationer: Amagerstrand og -fælled. Beplantningen er inspireret af disse fire natur-typologier og tæller blandt andet klippede og uklippede plæner indrammet af frodige plantninger og træer, der hænger ud over kanterne ind mod pladsen.

Sundbyøster Plads skal være et naturligt mødested i kvarteret. Et fleksibelt byrum der kan danne rammen om nye, lokale fortællinger og begivenheder. Pladsen skal inspirere til fællesskab, ophold, leg og bevægelse, uanset om du er gammel eller ung, alene eller i selskab.

 

.

Tags byrum, Amager, Sundbyøster Plads, Pladsen i hjertet af Sundby

Adresse Amagerbrogade ved Smyrnavej, 2300 København S

Bygherre Københavns Kommune, Områdefornyelsen Sundby

Areal 4000 m2

År 2020-2023

Ingeniør Eduard Troelsgaard

Konsulenter Svendborg Architects, Artlightcph, Valentin Trafikplanlægning

Status Igangværende