DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

28.08.24

Fokus på forebyggelse af stress og mistrivsel på tegnestuen i København

28.08.24

Med støtte fra Velliv Foreningen gennemfører BOGL i andet halvår af 2024 udviklingsprojektet ”Tegnestue i trivsel”. Formålet med projektet er at få udarbejdet en trivselspolitik, der kan være med til at forebygge stress og mistrivsel på tegnestuen i København samt sikre en god balance mellem arkitektur af høj kvalitet, en sund forretning og medarbejdere i trivsel.

Initiativet er sat i søen af tegnestuechef Camilla Ryberg, der i efteråret 2023 blev ansat i en nyoprettet stilling med det formål at sikre et fortsat godt arbejdsmiljø samtidig med at tegnestuen vokser og professionaliseres.

”BOGL er en tegnestue hvor medarbejderne generelt er i god trivsel. Det viser vores årlige arbejdspladsvurdering (APV), og det er den feedback vi får til MUS-samtalerne. Det betyder imidlertid ikke, at medarbejderne ikke oplever at blive udsat for et stort arbejdspres over kortere eller længere perioder,” siger Camilla Ryberg.

Hun forklarer, at spidsbelastningen kan være særligt høj i forbindelse med en deadline op til aflevering eller i det krydspres, der opstår, når man sidder som rådgiver i et komplekst netværk af samarbejdspartnere og interessenter.

Ifølge Camilla Ryberg oplever BOGL generelt et øget pres på dem som rådgivere. Det skyldes blandt andet at kompleksiteten stiger, i takt med at projekterne skal bidrage til at løse stadig flere dagsordener. Og selv om det er meget motiverende for landskabsarkitekterne at arbejde helhedsorienteret med både byliv, biodiversitet og klimamålsætninger, stiller det også flere krav til projekternes udførelse og samarbejdet på tværs af fagligheder i opgaveløsningen.

Af de grunde er tegnestuechefen glad for at Velliv Foreningen har indvilget i at bevilge penge til udviklingen af den nye trivselspolitik, som hun håber, også kan være med til at sætte fokus på stress og mistrivsel på den kreative arbejdsplads på en ny måde.

”Jeg håber, at vi med det her projekt kan arbejde proaktivt med stress og mistrivsel ved at fokusere på forebyggelse. Selv om vi oplever, at vores medarbejdere er i trivsel lige nu, kan vi ikke tillade os at hvile på laurbærrene, når vi ved, at vi står overfor en trivselsudfordring ikke bare i vores branche, men i samfundet generelt.”

BOGL har, med hjælp fra coach Johanne Louise Rosenquist, der er tilknyttet projektet som ekstern konsulent, selv skræddersyet forløbet, der, foruden udvikling af en trivselspolitik, også fokuserer på tilegnelse af ny viden og færdigheder.

I juni var der således kick-off med en workshop i konflikthåndtering, der både synliggjorde de største kommunikative faldgruber i forbindelse med svære samtaler, men også gav nyt sprog til håndteringen af disse situationer. Og medarbejdere og ledere kan se frem til flere kompetenceudviklende workshops med fokus på bl.a. netværksledelse og gode personlige arbejdsvaner i løbet af efteråret.

Ifølge tegnestuechef Camilla Ryberg er netop disse kompetencer og redskaber helt centrale for at BOGLs medarbejdere kan løse deres kerneopgave og samtidig være i trivsel på arbejdspladsen:

”BOGL har en stærk samarbejdsfaglighed, og vi prioriterer gode samarbejder og sunde relationer i projektarbejdet rigtig højt. Men selvfølgelig kan vi blive endnu bedre. Derfor er efteruddannelse inden for netværksledelse, kommunikation og konflikthåndtering også en enormt vigtig del af projektet,” afslutter hun.

”Tegnestue i Trivsel” løber fra juni til december 2024, og BOGL vil løbende dele erfaringer og resultater fra processen. Camilla Ryberg håber på denne måde at kunne inspirere og initiere en vidensdeling med andre kreative vidensvirksomheder, så alle kan blive klogere på, hvordan vi løser den fælles samfundsudfordring, som stress og mistrivsel på arbejdspladsen er.

Er du nysgerrig efter at høre mere om projektet, kan du kontakte tegnestuechef Camilla Ryberg på cr@bogl.dk