DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

05.03.20

Vi udvikler fremtidens forstad på en halvø i Oslofjorden

05.03.20

BOGL er, sammen med JAJA og Studio Ellefsen, blevet udvalgt til at deltage i parallelopdraget om udviklingen af Tangen Centrum i Norge. Som ét af tre teams klarede vi os gennem nåleøjet i et felt på 34 ansøgere, der, ifølge Nesodden Kommune, alle afleverede tilbud ”av god kvalitet”.

Byen Tangen ligger på halvøen Nesodden i Oslofjorden. Kendt for sin mangfoldige natur, der byder på skov, fjeld og strand, og med blot et kvarters sejlads til Oslo er Nesodden Kommune og særligt hovedbyen, Tangen, et populært sted at bo og arbejde.

For at sikre en fortsat bæredygtig vækst ønsker kommunen at lave en udviklingsplan for Tangen, hvor centrum fortættes med et varieret udvalg af boliger, uddannelses- og kulturinstitutioner og nye, attraktive muligheder for erhvervslivet. Parallelopdraget har til formål at danne grundlag for det videre planarbejde både som procesværktøj og med konkrete ideer og koncepter.

Fællesskab er et nøgleord i planerne for udviklingen af Tangen centrum og forslag til, hvordan offentlige og private aktører kan deles om både eksisterende og nye kvadratmeter, står højt på kommunens ønskeliste. Målet er at skabe et levende bymiljø – også efter lukketid.

I går var teamet til opstartsmøde og vi glæder os til komme rigtigt i gang med opgaven og give Nesodden Kommunes borgere, politikere, investorer og erhvervsliv kreative, konkrete og realiserbare løsningsforslag.