DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

Plaza de la Revolución i Havana

Frodige beplantninger, plads til fællesskab og nye forbindelser er nøgleordene i BOGLs forslag til transformationen af den ikoniske 72.000 m2 store Plaza de la Revolución i Havana. Forslaget adresserer tab af biodiversitet, sociale udfordringer og klimaændringer og vandt 1. præmien i den åbne internationale konkurrence “The Cuban Square“.

Fremtidens Plaza de la Revolución skal være et apolitisk rum. En plads hvor alle føler sig velkomne og har lyst til at opholde sig. I dag er pladsen en åben, enorm og bar flade, så forslaget fokuserer på at skabe et behagelige mikroklima, der gør det muligt at opholde sig under Cubas hårde sol.

Pladsen er designet med et ydre ”gitter” af træer, som sammen med en hævet gangbro indrammer en indre, åben plads. Træer og gangbroen skaber både åbne lysninger og skyggefulde rum med forskellige funktioner og aktiviteter. Den indre plads gør det muligt stadig at holde store begivenheder – alt fra festivaler til demonstrationer, koncerter, fester, markeder osv. Den hævede gangbros struktur giver mange muligheder for at installere lys og skabe forskellige scenografier på pladsen, og under broen er der placeret en udendørs biograf.

En hovedakse, der løber mellem vigtige monumenter og bygninger, bliver fremhævet af tre åbne veje, der skærer gennem gitteret af træer. Et vandspejl fungerer som soppebassin for Havanas børn og er med til at sænke temperaturen og skabe byliv.

Cuba bugner af dyreliv og er hjem for mere end 6000 plantearter, hvoraf mange er endemiske og i risiko for at uddø.  Der er et akut behov for bevaring, og derfor foreslår vi at plante hundredvis af træer, blomster og buske i frodige, tætte biotoper. Udover at bidrage til en beskyttelse af biodiversiteten, vil biotoperne bryde den enorme plads op i en mere behagelig, menneskelig skala. Beplantningen skal forvandle pladsen fra et gråt til et grønt hjerte i Havana omkring mindesmærket for José Martí.

.

Tags plads, biodiversitet, Konkurrence, transformation, Cuba, Havana, Plaza Civia

Adresse Havana, Cuba

Type International konkurrence

År 2022

Status Vundet 1. præmie