DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

15.04.24

BOGL fejrer fødselsdag

15.04.24

2024 er året hvor BOGL fylder 15 år. I den anledning havde vi fredag den 12. april inviteret til fejring af den ‘vilde teenager’, og kolleger, samarbejdspartnere, familie og venner af huset mødte talstærkt op til en på alle måder sanselig eftermiddag og aften.

Teenage-analogien blev født af kreativ direktør Jens Linnet, da han i sin velkomsttale beskrev tegnestuen som et grænsesøgende, små-uregerligt og nysgerrigt ungt menneske, der stadig er i gang med at finde sin form og sit ståsted i verden. Men med tegnestuer i både Danmark og Norge, projekter i hele Skandinavien og den medfølgende organisatoriske udvikling er BOGL samtidig godt på vej ind i voksenlivet.

Opgaven for os som landskabsarkitekter og urbanister er blevet større og mere kompleks over de sidste femten år, og stedsbegrebet, som altid har været omdrejningspunktet for BOGLs virke, indbefatter nu også klima- og biodiversitetskriser, ensomhedsproblematikker, ressourceknaphed, grøn mobilitet m.m. Det professionelle og det menneskelige ansvar er en realitet, som vi hver dag må forholde os til på godt og på ondt.

Heldigvis omgiver vi os med ambitiøse kolleger, samarbejdspartnere og offentlige og private bygherrer, der sammen med os sætter barren højt og tror på at skønhed skaber forandring – og at skønhed er værd at hylde. Så det blev der selvfølgelig også tid til på denne aften.

Forfatter Josefine Klougart, der for øjeblikket er aktuel som kurator for udstillingen ‘Efter naturen’ på Glyptoteket i København, bidrog til aftenen med et inspirerende oplæg, der kredsede omkring værdien af skønhed, kunst og æstetik. Det blev til en tankevækkende og til tider rørende time af oplæsning, refleksioner og samtale med publikum om skønhedens rolle i samfundet, oplevelsen af altet, om kontroltab og livets og naturens cyklus.

Aftenen bød også på en brandvarm og velsmagende, vegetarisk servering tilberedt af tegnestuens højtskattede huskok. Og allerede inden mørket for alvor faldt på havde DJ’en fået varmet godt op under dansegulvet. Måske vi snart tilføjer ”eventplanner” til listen over tegnestuens ydelser. Vi glæder os i hvert fald allerede til næste gang.