DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

16.05.23

BOGL prækvalificeret til konkurrencen om Bispebjerg Torv og Frederiksborgvej

16.05.23

I sidste uge blev det offentliggjort, hvilke tre hold der er prækvalificeret til konkurrencen om transformationen af Bispebjerg Torv og Frederiksborgvej. Vi er stolte over, at BOGL sammen med Niras og Substrata er gået videre. Området omkring Bispebjerg Kirke er et af de smukkeste i København, og vi glæder os til at arbejde med dette historiske sted.

Projektets formål er at gennemføre en omdannelse af Bispebjerg Torv, en begrønning og fredeliggørelse af Frederiksborgvej samt etablering af en ny indgang til kirkegården på hjørnet af Skoleholdervej og Frederiksborgvej. Projektet skal tænkes som ét samlet projekt, der, med mod, nysgerrighed og respekt for kvarterets egenart viser, hvordan arbejdet med kulturarven som løftestang kan understøtte den positive udvikling, som allerede er i gang i kvarteret. Projektet skal indfri lokale drømme om et grønt og attraktivt kvarter med gode og indbydende byrum, som bidrager til bedre hverdagsoplevelser, øget fællesskab og flere bydelsaktiviteter. Forhåbningerne er, at projektet også vil fremhæve kvarterets kvaliteter, til gavn for besøgende fra nær og for fjern.

Projektet har et budget på 68 millioner kroner, og konkurrencen er udbudt af Københavns Kommune og Områdefornyelsen Bispebjerg Bakke. I alt søgte 15 hold om prækvalifikation. Foruden BOGL er Erik Brandt Dam Arkitekter og Vilhelm Lauritsen Arkitekter med STED kvalificeret. Konkurrencen skydes i gang med en besigtigelse af projektområdet, og konkurrenceforslaget skal afleveres midt august.