DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

30.08.21

BOGL udvalgt til parallelopdrag om ny skole i Sortland

30.08.21

Sortland kommune skal bygge en ny folkeskole, sports- og svømmehal, og det er med stor glæde, at vi kan fortælle, at BOGL er udvalgt til parallelopgaven. Vi har dannet team med norske norske Ola Roald Arkitektur og Byverkstedet. Skoleprojektet i Sortland er særligt spændende, fordi det forbinder forskellige fagområder og tager børn og unge alvorligt, når det peger på skole og sport som en vigtig brik i lokal udvikling. Det er tydeligt, at der er et stort, lokalt engagement, og vi glæder os til at komme med et bud på skolens placering.

Sortland kommune er med sine mere end 10.000 indbyggere et regionalt center i Vesterålen, som ligger nord for Lofoten. Kommunen har en spektakulær natur med stejle bjerge, øer, frodige dale og brusende hav. Gennem parallelopgaven ønsker kommunen at modtage input, der gør det muligt at diskutere og konkretisere, hvordan kommunale investeringer kan have størst mulig indflydelse på stedets udvikling, borgernes trivsel og den langsigtede og bæredygtige udvikling af kommunen. Spørgsmålet er, hvordan en ny skole, sports- og svømmehal kan bidrage til det.

BOGL har lang erfaring med indretning af skole- og idrætsfaciliteter fra blandt andre Kalvebod Fælled Skole og Kødbyens Skole i København og et skolekoncept i Tangen Nesodden. I dag bliver skoler i højere grad end tidligere betragtet som vigtige brikker i byudvikling. En skole med tilhørende uderum er en demokratisk arena, der kan opfylde mange lokale behov, når skoledagen er slut. Og for en mindre by som Sortland kan en velfungerende skole spille en stor rolle i det lokale kultur- og sportsliv.

Du kan læse mere om projektet her.