DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

27.10.21

Remiseparken er finalist til Dansk Landskabspris 2021

27.10.21

Det er netop blevet offentliggjort, at Remiseparken er en blandt tre finalister til Dansk Landskabspris 2021. Prisen uddeles hver andet år og er ”en anerkendelse af projekter, der har udmærket sig ved at være specielt nyskabende eller har øget merværdien for et sted inden for et givent tema.” I år er finalisterne valgt, fordi de på hver sin måde viser, hvordan landskabsarkitekter arbejder med at løse samfundsmæssige problemer som blandt andet klimaudfordringerne og sociale forhold.

”Remiseparken har på mange måder været en milepæl og et vendepunkt for BOGL. Det har været fantastisk at se projektet vokse frem for øjnene af os, men om muligt endnu mere fantastisk at opleve, hvordan Københavnerne har taget parken til sig og se den fuld af liv.” siger kreativ direktør, Jens Linnet.

Parken kombinerer klimasikring med sociale og rekreative, grønne mødesteder og er et rigtig godt eksempel på, hvad landskabsarkitekturen kan gøre for vores byer og os, der bor i dem. Siden Remiseparken åbnede i efteråret, er den blevet taget fantastisk imod og var desuden nomineret til Byens Bedste Byrum af Berlingske.

Fornyelsen af Remiseparken stod færdig i efteråret 2020 og er del af en større udvikling i Urbanplanen. Transformationen er med til at ændre områdets ry og styrke dets identitet på nogle positive parametre som frodighed, mangfoldighed og tryghed. BOGL og Rambøll vandt sammen projektkonkurrencen om fornyelsen af parken i 2016 og har efterfølgende arbejdet sammen om projekteringen for Københavns Kommune.

I alt var der 23 indstillinger til prisen, og vinderen bliver offentliggjort den 18. november til prisoverrækkelse. Prisen uddeles i samarbejde mellem Danske Landskabsarkitekter, Park- og Naturforvalterne og Danske Arkitektvirksomheder.