DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

02.06.23

Fremtidens Gårdhave vinder Betoninnovationsprisen 2023

02.06.23

Tværfagligt samarbejde er et vigtigt redskab til at lave nye, bæredytige løsninger i vores byer. Det blev understreget igår, da blev det offentliggjort, at Fremtidens Gårdhave ved Straussvej vinder Betoninnovationsprisen 2023! Projektet er resultatet af et ambitiøst og inspirerende samarbejde mellem BOGL, Lendager, WSP, Møllerløkkegaard, Unicon, Pelcon, Junckerhaven, Polyplan Ingenieurgesellschaft mbH, Københavns Kommune, HOFOR og selvfølgelig beboerne ved gårdhaven.

Formand for juryen, Julian Weyer, arkitekt og partner i C.F. Møller Architects, udtaler:

“Fremtidens Gårdhave demonstrerer på fornemste vis, hvordan nødvendige regnvandsløsninger kan kombineres med et smukt, rekreativt og sanseligt gårdrum. Der er tale om et innovativt projekt inden for beton med 100 pct. groft genbrugstilslag, udformet særdeles stærkt arkitektonisk og æstetisk.”

I alt blev der uddelt fire priser og ifølge Dorthe Mathiesen, chef for Dansk Beton, er fællesnævnerne for årets vindere unik betonarkitektur, innovative løsninger og godt samarbejde mellem byggeriets aktører:

“Vinderprojekterne imponerer med omtanke for at bygge ydmygt og diskret, så natur og mennesker får plads. De repræsenterer unik betonarkitektur og innovative betonløsninger og er i særdeleshed resultatet af et godt samarbejde mellem byggeriets aktører. Uden godt samarbejde, opnår vi ikke prisværdige bygværker, som er designet til evigheden. Stort tillykke til vinderne!”

Københavns Kommune og HOFOR var bygherre på Fremtidens Gårdhave ved Straussvej,og du kan læse mere om projektet her og prisuddelingen her.

Foto af Torben Eskerod.