DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

15.08.23

Jens er keynote speaker til FÍLA i Reykjavik

15.08.23

Denne uge holder de nordiske landskabsarkitektforeninger bestyrelsesmøde, og i år er værten den islandske forening, Félag íslenskra landslagsarkitektafila (FÍLA). Som opvarmning til mødet holder de et åbent og gratis seminar, hvor Jens Linnet er blevet inviteret som keynote speaker.

Titlen på seminaret er “Náttúra og hönnun – Hvernig fær náttúran aukin sess í mannvirkjagerð?” (Natur og design – Hvordan får naturen en øget plads i anlægsteknik?), og der kommer specialister i alt fra økosystemers status i det byggede miljø til livscyklusvurdering i miljødesign.

“Formålet med seminaret er at diskutere, hvordan naturen kan øges i udformningen af konstruktioner, og hvad der kan opnås med veltilrettelagte modforanstaltninger. Diskussionen om biodiversitet, bæredygtighed og klimaforandringer har været stærkt stigende i de senere år, og der lægges vægt på behovet for at tage endnu mere hensyn til naturen i opførelsen af strukturer (construction) i en bred sammenhæng. Ekstremer i vejret og de seneste tal om økosystemernes tilbagegang presser yderligere på denne tendens,” siger Ómar Ingþórsson, formand for FÍLA.

Spørgsmålet er, hvordan vi gennem landskabsarkitektur kan skabe gode byrum for både menneskerog natur, og Jens vil tale om, hvordan vi kan kombinere skønhed med løsninger på sociale og klimamæssige problematikker.

Jens skal tale kl. 15:40 og det fulde program kan læses (på islandsk) her.