DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

31.08.23

Passagen i Thisted nomineret til Byplanprisen 2023

31.08.23

Hvem er det egentlig, der bestemmer, hvordan vores byer og land skal udvikles? Det spørger Dansk Byplan Laboratorium og Arkitektforeningen om i forbindelse med uddelingen af Byplanprisen 2023. Årets tema er demokrati og planlægning, og i udvælgelsen af de nominerede er der bl.a. lagt vægt på projekternes evne til at involvere lokale kræfter og forholde sig til udfordringer, som er genkendelige for hver deres by-typologi. Det gør os stolte og glade over, at Passagen mellem fjord og by i Thisted er et ud af tre nominerede projekter til prisen – hvilket bliver understreget, når vi læser begrundelserne:

”Passagen mellem fjord og by” nomineres for at understøtte en smuk og sammenhængende by i menneskelig skala og involvere borgerne både i planlægningen og i at drive livet videre i byen.”

Direktør i Byplanlaboratoriet, Tina Saaby, udtaler desuden:

”Hvert af projekterne er fremragende eksempler på, hvordan politiske strategier og visioner udmønter sig i steder, som de lokale tager til sig, fordi de har været med hele vejen. Det er alle tre inspirerende og smukke bud på, hvordan man kan puste nyt liv i byen – fra forstaden til de gamle købstæder og nedslidte arbejderkvarterer i storbyerne.”

De to andre nominerede er Det store Sydhavnsløft (Københavns Kommune) og Hyldager Bakker (Albertslund Kommune). Vinderen bliver offentliggjort den 5. oktober til Byplanmødet 2023 i Århus. Læs mere om det her og projektet her.