DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

Midlertidige byrum i Køge Kyst

I forbindelse med udviklingen af det nye byområde Køge Kyst, har BOGL skabt en serie midlertidige byrum på Køge havn, der på forskellig vis inviterer til aktivitet, ophold, leg og fælleskaber.

Byrummene er udformet med udgangspunkt i stedets særlige kendetegn og skabt med lokale materialer som fx kalk fra Stevns Klint og effekter/artefakter kendt fra havnemiljøet. De forskellige byrum har haft til formål at involvere og engagere borgerne. Ved at lade lokalsamfundet drive mange af byrummenes funktioner har vi sikret et livligt miljø året rundt forud for den endelige etablering af den nye bydel.

Projektet indeholder bl.a. udekøkken og nyttehaver, som bruges af lokale restauranter, borgere og børneinstitutioner, BMX-bane i en byskov, udendørsophold med grill- og bålpladser, havnelegeplads, en ankomstplads samt et mobilt informationsmøbel formidler Køge Kysts fremtidige udvikling. Informationsmøblet er på én gang en trappe, en bar og en infostand til plakater. De besøgende kan opholde sig på trappen, hvorfra der er et godt udsyn over havnen og det store byggeområde. Møblet fungerer som et tydeligt landmark for Køge Kyst – især om aftenen, hvor det lyser op som et fyrtårn i området.

.

Tags leg, Byliv, byudvikling, Fællesskab, Midlertidige byrum, udekøkken, byhaver

Sted Køge

Bygherre Køge Kyst P/S og Køge Kommune

Team EVM og Bettina Lam

Status Udført 2014