DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

Kulbaneparken

Med sine 44.000 kvadratmeter bliver Kulbaneparken en af Københavns største, nye parker. Parken anlægges ovenpå tunnelen til Ringstedbanen som et grønt frirum midt i det udsatte Kulbanekvarter. Parken skal skabe rammerne for nye fællesskaber og større sammenhæng på tværs af området. Den skal øge trygheden i kvarteret og sikre, at de lokale har et fristed, hvor de kan opsøge deres interesser – uanset om det er køkkenhavedyrkning, skating eller fuglekvidder-lytning.

Kulbaneparken bliver en helt ny Københavnerpark, der som noget helt enestående skal anlægges på stort set bar mark. Det er en sjælden begivenhed, at der etableres nye parker midt i den eksisterende bymasse. Parken har potentialet til at skabe et nyt momentum for en bydelen og agere løftestang for en større områdetransformation.

Området har har tidligere huset Valby Gas­værk, som sprang i luften under en voldsom eksplosion i 60’erne. Med stor respekt for områdets historie og ter­ræn, udvikles Kulbaneparken til at være bydelens nye hjerte. Historien om gasværket fortolkes og formidles med lehægn, der markerer eksplosionslinjer i landskabet.

Kulbaneparken kommer bl.a. til at indeholde legepladser, kunstgræsbaner, et selvlysende skatelandskab, en pump-track bane og et stort klimatilpasnings byrum, “Kulgraven”. Parken bindes sammen af Kulbanen – et uformelt stiforløb til små gå- og løbeture rundt i parken.

.

Tags park, bevægelse, kulbanen, Københavnerpark

Adresse Kulbanevej, 2500 Valby, Danmark

Bygherre Københavns Kommune, Områdefornyelsen Kulbanekvarteret

Ingeniør WSP Danmark

År 2018-2022

Areal 44.000 m2

Status Anlæg igang

Relaterede projekter