DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

Midlertidigt byrum på Søren Kierkegaards Plads

Ler, tækkestrå og genbrugt træ er nogle af grundelementerne i de tre pavilloner og det omkringliggende, midlertidige byrum på Søren Kierkegaards Plads. De tre pavilloner giver hver deres bud på, hvordan fremtidens bolig kan få et lavere klimaaftryk og bliver bundet sammen af et landskab, som er tegnet af BOGL og opføres af Malmos Landskaber.

Landskabsdesignet består af grønne områder med træer, frodige staudebede og informationstavler. Beplantningen består overvejende af hjemmehørende og blomstrende arter, der giver et rustikt og landligt præg til landskabet. I et af bedene har vi sat humle på bambuspinde, som forhåbentlig vil få planterne til at vokse mere op i højden. Et hævet trædæk fungerer som det centrale strøg og forbinder ud til pavillonerne og de grønne områder, hvor besøgende invitereres til at tage ophold. Tilsammen er landskabet med til at skabe et byrum i en mere behagelig skala på den store plads.

Træet, der bliver brugt til dækket, kommer fra leverandøren Næste, der er en cirkulær design- og byggevirksomhed. Næste leverer 2. sorteringstræ, resttræ og genbrugt træ, og trædækket skal bygges efter et cirkulært princip, så det efter brug kan skilles ad og sendes retur til Næste, der kan bygge ”nye” skure af det. Pavillonerne er blandt andet bygget efter datidens metoder med ler og tækkestrå.

Pavillonerne er initieret af Boligbyggeri fra 4 til 1 planet og bliver opført i forbindelse med at the UIA World Congress of Architects 2023 finder sted i København. Byggebranchen skal forandres for at blive mere bæredygtig, men ændringerne kan ikke skabes af én aktør alene. Derfor ønsker Boligbyggeri fra 4 til 1 planet at bygge bro og skabe dialog mellem alle parter og faser i et byggeri. Rådgivere, entreprenører og leverandører skal udfordres på gamle vaner og metoder for at vi kan nå frem til bæredygtige løsninger. Alle i byggeriets værdikæde skal løfte deres del af ansvaret, og derfor er det ikke kun det fysiske resultat, der er det vigtige i projektet: Samarbejdet, dialogen og processen er en usynlig, men lige så afgørende del af projektets output.

Læs mere om Boligbyggeri fra 4 til 1 planet her.

.

Tags københavn, pavillon, Midlertidige byrum, Realdania, genbrug, Søren Kierkegaards Plads, Planet 4:1, Villumfonden

Adresse Søren Kierkegaards Plads, København

Bygherre Boligbyggeri fra 4 til 1 planet

År 2022-2023

Arkitekter ReVærk; RØNNOW LETH & GORI og CINARK; LOKAL og Aaen Engineering

Status Indvies juni 2023

Støttet af Realdania og VILLUM FONDEN

Relaterede projekter