DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

21.06.19

Masterplan for Nyhavna i Trondheim

21.06.19

Sammen med norske MAD og Holt O’ Brian præsenterede vi torsdag masterplanen for en ny bydel, Nyhavna, for Trondheim Kommune.

Gennem et parallelopdrag har vi udviklet masterplanen for Nyhavna, et tidligere industriareal, som nu skal omdannes til en levende og bæredygtig bydel med boliger, erhverv, kulturliv og parker.

Masterplanen tilføjer og forstærker forbindelser mellem Nyhavna og resten af Trondheim, som understøtter Nyhavna som en destination i byen. Nærheden til Nidelva og Trondheimsfjorden er et af Nyhavnas største aktiver, hvilket masterplanen bringer i spil igennem byrum i tæt kobling til vandet. Byrummene relaterer til vandet på forskellig vis og tilbyder mangfoldige uderum, der løser udfordringerne knyttet til havniveaustigning, ekstremvejr og stormflod. Med afsæt i kulturhistorien og med bunkerne Dora I og II som kulturelle ankerpunkter skabes en levende og attraktiv ny bydel, hvor både krigsminder, klimatilpasninger og forskellige mennesker og boformer får plads.

Med masterplanen til Nyhavna føjer BOGL et nyt projekt til porteføljen af masterplaner for omdannelse af tidligere industrihavne, der blandt andre tæller masterplanerne for Stigsborg Havnefront, den nye erhvervsbydel Scanport ved Kastrup Havn og Den Maritime Halvø i Køge Kyst.