DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

02.12.20

Arkitektkonkurrence om Vridsløselille afsluttet

02.12.20

Sammen med Schmidt Hammer Lassen Architects har vi lavet en masterplan for transformationen af grunden ved Vridsløselille Fængsel til en grøn, ny bydel i Albertslund. Masterplanen er udviklet gennem en netop afsluttet arkitektkonkurrence, hvor en kombination af vores projektforslag samt COBEs anbefales til fremtidig udvikling af grunden.

Fængselsgrunden har i mange år stået som en lukket enklave i byen, og forslaget skaber derfor et åbent og inkluderende område med urbane villaer, rækkehuse og andre boligtyper. Masterplanen udstikker rammerne for et fællesskab, der spænder på tværs af alder, etnicitet og livsstil. I masterplanen danner fængslet og den omkringliggende park et frodigt centrum, hvorfra grønne kiler inddeler området i bykvarterer og skaber et sammenhængende landskab i stjerneformation. Forslaget har fokus på at åbne området og trække nye forbindelser mellem Albertslund og fængslet, og en bred sti løber gennem hele bydelen og forbinder både naboer og bydelene.

Morten Løgsted, der er projektudviklingschef hos A. Enggaard A/S, siger:

“Det har været spændende at følge de fem udvalgte hold og deres tilgang til opgaven. Diversiteten og dybden i projektforslagene har været slående. De to projekter, som vurderingskomitéen har bedømt som de mest overbevisende, deler samme vision for fængselsgrunden, men de har samtidig hver deres styrker. Det næste skridt bliver at kombinere de bedste elementer i forslagene og integrere deres kvaliteter i én samlet masterplan.”

”Vridsløselille er et helt særligt sted. Som sit eget lukkede univers omsluttet af den modernistiske by. Det har været utroligt spændende at transformere området på en måde som er sit eget, men rækker ud og får fat i byen omkring. Vi har brugt historien, murene og det gamle haveanlæg til at skabe et nyt mødested for hele Albertslund. ” siger Jens Linnet.

Nu venter flere års tæt samarbejde med Freja Ejendomme og Albertslund Kommune indtil lokalplanen er godkendt. COBE er den anden tegnestue, der er valgt til at udvikle Vridsløselille-projektet.

I alt deltog fem teams i konkurrencen. Masterplanen skal fastlægge retningslinjerne for det kommende byggeri, den overordnede trafikløsning og stiforbindelser og strukturen for området, der efterfølgende bliver styrende for lokalplanlægningen og de konkrete byggerier og anlæg. Konkurrencen om masterplanen for den 160.000 kvadratmeter store grund blev afholdt af Freja Ejendomme i samarbejde med A. Enggaard og PKA.

Læs mere om vores forslag her.