DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

05.12.22

BOGL vinder konkurrence om ny ungdomsskole i Frakkagjerd, Norge

05.12.22

Sammen med Holon Arkitekttur AS og GL Prosjektservice har BOGL vundet konkurrencen om at tegne en ny ungdomsskole i Frakkagjerd. Forslaget, IRIS, består af en rund skolebygning og et landskab, der understøtter sociale fællesskaber blandt de unge – og inviterer lokalområdet ind. Landskabsplanen tager udgangspunkt i den naturlige topografi og natur i området for at skabe et aktivt og mangfoldigt læringslandskab. Sammen fungerer skolen, skolegården og det omkringliggende område som et sammenhængende pædagogisk landskabsrum, der lærer børn (og voksne) om biodiversitet, økosystemer, mobilitet og menneskers bosætning i naturen.

I begrundelsen for valget af projektet, står der blandt andet, at det var det mest innovative og spændende bud på den nye skole, og at ”Bygget og landskapet sett i sammenheng gir et spennende, variert og opplevelsesrikt skoleanlegg, og landskapsutformingen gir anlegget en detaljrikdom, taktilitet og frodighet som vil gi et flott skolegårdsanlegg og nærmiljøanlegg for nabolaget.”

Landskabsplanen er baseret på at berøre mindst muligt vigtige og markante naturstier, og lade naturlige landskabselementer og topografi føre til en varieret og aktiv skolegård og et nærområde.