DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

15.11.22

BOGL vinder konkurrence om promenade i Nyhavna

15.11.22

Havneområdet Nyhavna ligger i Trondheim mellem floden Nidelva og Norskehavet og er i begyndelsen af ​​en større transformationsproces. Den tidligere industrihavn skal udvikles til en ny bydel, og BOGL har vundet konkurrencen om at udforme en oplevelsesrig og tryg promenade for gående og cyklister. Vores forslag bygger på en vision om at skabe en attraktiv, grøn og overskuelig rute i smuk kontrast til byens rå industrihistorie og store asfaltveje.

Nyhavnas mangfoldighed af materialer og farver er svær at konkurrere med. Derfor ønsker vi ikke at tilføje noget – vi opretter ikke et nyt lag. I stedet trækker vi fra, giver plads og lader spire. Så det grønne, der allerede vokser frem fra alle sprækker og huller i beton og asfalt, bliver promenadens gennemgående og førende motiv. Vi giver naturen plads ved at bryde asfalten op og lade planter spire i sprækkerne. De grønne områder illustrerer Nyhavnas udvikling og omstilling, samtidig med at vi i praksis lader naturen guide de besøgende ad en smuk og sikker rute. Langs promenaden vil vi etablere fem forskellige byrum, som sammen med naturen skaber nye oplevelser og sammenhæng.

Begrundelsen for valget af BOGL lyder blandt andet:

”Forslaget er basert på et veldig oversiktlig og tydelig konsept som vurderes til å være helhetlig, og samtidig variert gjennom gangruta. Det er tydelig at leverandøren har satt seg inn i kvalitetene til området og målsetningene i utarbeidelsen av forslaget. Ved å trekke inn naturen i området og gi gangruten en sterk og gjenkjennbar profil vil dette kunne bidra til å løse trafikale utfordringer, samtidig som forslaget er en sterk veiviser til det som vil komme i videreutviklingen av området. ”

COO og daglig leder af BOGLs kontor i Oslo, Betina-Holt Haraldsen, glæder sig til at arbejde videre med Nyhavna:

”Jeg er virkelig glad for, at vi skal tegne promenaden til Nyhavna og sættes vores præg på et område i så stor udvikling. Mobilitet og trafik er afgørende for at skabe en velfungerende bydel, og et felt jeg personligt er virkelig interesseret i. Og så er der noget fint i, at jeg mødte Jens og Adam da vi vandt konkurrencen om parallelopdraget til Nyhavna, og at vi nu vinder igen. Det er full circle.”