DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

05.11.20

BOGL vinder Sundbyøster Plads

05.11.20

Sundbyøster Plads skal have et løft, og BOGL har vundet totalrådgivningsopgaven om at designe og projektere pladsen. I dag minder Sundbyøster Plads lidt om perron 9 3/4 i Harry Potter. Man skal vide, at den er der for at se den. Den ligger egentligt meget godt. Centralt placeret ud mod Amagerbrogade og som nabo til en stor legeplads med masser af aktivitet over hele ugen, en dagligvarebutik, to sportshaller og en skole med attraktive udearealer. Det lyder næsten som en optimal placering og forudsætning for et attraktivt og befolket byrum. Men alligevel er der noget, der ikke fungerer – pladsen er ofte tom og kan virke næsten forladt. Det glæder vi os til at lave om på!

Vi vil gøre Sundbyøster Plads til et sted, man har lyst til at tage hen for at blive siddende. Ny belysning, beplantning og træer skal gøre pladsen tryggere og dele den op i mindre, mere intime byrum. Ved at planlægge området anderledes kan vi skabe synergier mellem pladsen og de forskellige funktioner, der indrammer den. I stedet for at have skarpe grænser mod legepladsen og Sundbyøster Skole, vil vi opbløde dem, og gøre det naturligt for forældre at sætte sig på Sundbyøster Plads, når de er færdige med at skubbe babygyngerne eller har hentet børn fra skole.

Sundbyøster Plads er kvarterets hjerte, og derfor skal den have en klar og tydelig iden­titet og en enkel og smuk formgivning. Den skal være et sted, man besøger, husker og forbinder med Sundby.

Fem teams var prækvalificeret til at give tilbud på opgaven, der er udbudt af Københavns Kommune. Projektet er en del af områdefornyelsen Sundby og skal efter tidsplanen stå færdig i sin nye udformning i 2022. BOGLs samarbejdspartnere er Svendborg Architects, Eduard Troelsgaard Rådgivende Ingeniører, Artlightcph og Valentin Trafikplanlægning.

Læs mere om projektet her.