DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

Cykelrute gennem Nyhavn

Et stenkast fra Kongens Nytorv ligger Nyhavns smalle, farverige huse, store, gamle træskibe og lyslevende spisesteder. Den fredede kanal er et ikonisk, unikt og velbesøgt sted i København. Hele sommeren vrimler Nyhavn med turister, og året rundt lægger området belægning til københavnske cyklister, der skal fra Indre By mod Refshaleøen og Amager. BOGL har været med til at omdanne sydsiden af Nyhavn fra bilgade til byrum. Før omdannelsen var vejen dobbeltrettet med parkering og uden fortov. I dag er vejen ensrettet for biler og indrettet til fodgængere og cyklister. En bred promenade har erstattet parkeringen og gjort området til et socialt sted med københavnerbænke og kanaludsigt.

Cykelstien går gennem det historiske København fra Nyhavn over Christianshavns volde til Kløvermarken. Fortovet syd for kanalen er udført i gedigne granitmaterialer og har byrumsinventar, der passer til  de historiske omgivelser. Der er arbejdet med nylægning af den del af promenaden, som ligger langs kajkanten, og der er anlagt en cykelforbindelse til Havnegade.

BOGL har udført cykelruten sammen med Vandkunsten og Via Trafik. Den er skabt i forbindelse med etableringen af de tre nye broer over Inderhavnen, Trangraven og Laboratoriegraven. Den binder Københavns bydele bedre sammen ved at skabe en direkte forbindelse mellem Indre By, Christianshavn, Holmen og Amager. Udover at være en smutvej er ruten et rekreativ, grønt alternativt til de højt trafikerede ruter over Knippelsbro og Langebro.

.

Tags københavn, cykelsti, kulturhistorisk miljø, grøn mobilitet, Nyhavn

Sted Nyhavn, København

Bygherre Københavns Kommune

År 2010-2014

Team Algren & Bruun, Vandkunsten og Via Trafik

Status Udført 2014

Relaterede projekter