DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

14.04.23

Fra Bisgaard Landskab til BOGL

14.04.23

Vi er glade for at kunne fortælle, at Steen Bisgaard Jensen begyndte hos BOGL i begyndelsen af det nye år. Steen er landskabsarkitekt MAA MDL og kommer med en lang og bred erfaring – først og fremmest som ejer og leder af tegnestuen, Bisgaard Landskab. Bisgaard Landskab blev grundlagt i 2001 og står blandt andet bag fornyelsen af Fælledparken og det prisbelønnede projekt ‘Vandledningsruten i Gladsaxe’ – et af Danmarks største klimatilpasningsprojekter.

Selvom Steen har haft travlt med at være tegnestueleder i mere end 20 år, har det ikke afholdt ham fra at komme vidt omkring i faget. Han har været underviser på Arkitektskolen, arbejdet som landskabsarkitekt hos Kristine Jensen og siddet i redaktionsudvalget for fagtidsskriftet Landskab. Sidstnævnte udspringer af Steen interesse for udvekslingen mellem landskab, litteratur og billedkunst.

I sine projekter fokuserer Steen på at bruge regnvand rekreativt, skabe stedstilpassede landskaber og udfordre faget gennem overraskende og nytænkende løsninger. Det betyder, at Steens tilgange til landskabsarkitektur i høj grad er i overensstemmelse med BOGLs, og forklarer, hvorfor en gåtur gennem Remiseparken, førte ham i retning af tegnestuen:

”Jeg havde længe haft lyst til at være en del af en større tegnestue, men det var svært at beslutte, præcis hvor og hvad jobbet skulle være. Helt uafhængigt af min jobsøgning gik jeg en tur i Remiseparken, hvor det gik op for mig, at det var et projekt, jeg virkelig kunne spejle mig i. Efter det besøgte jeg flere af BOGLs projekter og blev bekræftet i, at tilgangen på tegnestuen minder meget om min egen. Det er ikke så ofte, at jeg ser ideer, som jeg ville ønske, at jeg selv havde fået – men det skete, da jeg besøgte Kalvebod Fælled Skole. Sideløbende med mine små studieture hørte jeg godt om BOGL som arbejdsplads, så det endte med, at jeg kontaktede Jens og Adam.”

Steens opkald resulterede i, at han begyndte som senior landskabsarkitekt og projektleder hos BOGL i begyndelsen af 2023. I løbet af de første måneder på tegnestuen har han arbejdet på boligprojektet Grønnebro i Hvidovre og Harrestrup Å Skole i København. I de kommende måneder skal han fokusere på klimatilpasning af bydelen Mørkhøj i Gladsaxe. Selvom Steen kun lige er startet, understreger Administrerende direktør Adam Bang, at han er med til at udvikle og styrke tegnestuen:

”Steen er en enorm faglig kapacitet, der er med til at tage tegnestuen til et nyt niveau. Han har været i branchen længe, ved hvordan man leder en tegnestue og har lavet alt fra parker til kystsikring. Derfor er vi selvfølgelig virkelig glade for, at han ringede, og at han er allerede en meget værdsat kollega. Og så er det en sjov krølle på min egen karriere, fordi Steen har været min underviser på universitetet. Det er måske en af grundene til, at vores syn på landskabsarkitektur ligger så tæt op ad hinanden”.

Steens store interesse for vand og de danske kyster stammer fra hans opvækst ved Roskilde fjord. Han er windsurfer og jollesejler og har altid skitseret på idéer til udviklingen af Københavns havn og de danske vandkanter. Og så er han bevidst om, at havvandsstigninger er ét presserende problem, som landskabsarkitekturen skal være med til at løse:

”Jeg synes kystzoner er interessante, fordi to meget forskellige verdener skal flyde sammen her – såvel økologisk som rumligt og poetisk. Havet kommer til at stige, og nok hurtigere end vi har forudset. De løsninger, som skal findes, skal ikke skærme os fra vandet, men lære os at leve med og i det. Men på trods af alvoren i klimaproblematikken og de mange udfordringer, den skaber i moderne byrum, så oplever jeg en lethed og lyst til at udvikle og undersøge løsninger hos BOGL. Det glæder jeg mig til at være en del af og bidrage til.”

Steens ansættelse hos BOGL betyder, at der ikke længere tages opgaver ind hos Bisgaard Landskab. De få igangværende projekter, som er under udførelse, færdiggøres i regi af den gamle tegnestue, og de involverede parter ved allerede besked.

Fremover kan Steen kontaktes på sbj@bogl.dk.