DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

15.12.23

Hædrende omtale til Sundbyøster Plads og Passagen mellem by og fjord

15.12.23

I dag udkommer års- og decembernummeret af Magasinet Byggeri, der tradition tro kårer Årets Byggeri. Prisen har været tildelt siden 1997 og gives til årets bedste og vigtigste byggerier ud fra deres samfundsmæssige og byggelige betydning – og i år var altså både Sundbyøster Plads og Passagen mellem by og fjord nomineret i kategorien Uderum. Projekterne gik ikke med sejren i denne omgang, men begge har fået hædrende omtale i kategorien. Magasinet skriver bl.a.:

“Sammenfattende står Sundbyøster Plads som et strålende eksempel på, hvordan intelligent byplanlægning, brug af lokale ressourcer og samarbejde kan forvandle et forsømt byrum til et pulserende og indbydende centrum for fællesskab og aktivitet. Projektets evne til at skabe en ny grøn identitet og forbindelse til det omkringliggende miljø er inspirerende og bør anerkendes. Her har vi en model for, hvordan byudvikling kan revitalisere og styrke samfundet.”

og

“Passagen og Smedjen får hædrende omtale til prisen ‘Årets Byggeri’ på grund af sin enestående evne til at ære historie, lokale materialer og det store fællesskab i Thisted. (…) ‘Passagen og Smedjen’ er mere end bare en byudvikling; det er en hyldest til Thisteds rige historie og kulturelle arv. Ved at bevare og omdanne den eneste bevarede smedje i Thisted til et kulturelt samlingspunkt, respekterer projektet byens håndværksmæssige arv og skaber samtidig et moderne rum til samlinger og aktiviteter.”

Læs mere om prisen, årets vindere og den hædrende omtale her.