DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

26.06.24

Jens og Adam modtager legat fra Nationalbankens Jubilæumsfond

26.06.24

Nationalbankens Jubilæumsfonds bestyrelse har valgt at tildele BOGLs grundlæggere Jens Linnet og Adam Bank et af fondens påskønnelseslegater på 100.000 kr.

Fonden begrunder legatet med følgende ord:

”En passage mellem by og fjord i Thisted, et stiforløb ved Damhussøen, en park på Amager, et bytorv i Sundbyøster – og nu også en folkepark i Odder. Rækken af konsistente BOGL-projekter som vi nu kan opleve, er lang og kendetegnet af sans for menneskelig skala og høj arkitektonisk kvalitet.

Tegnestuen, der fejrer sit 15-års jubilæum i år, tildeles på denne baggrund et påskønnelseslegat af Nationalbankens Jubilæumsfond. Fonden håber, at I med dette legat får mulighed for at fastholde både frihed, kvalitet og gejst til endnu flere spændende projekter.”

Nationalbankens Jubilæumsfond giver økonomisk støtte til projekter inden for arkitektur, design og kunsthåndværk. Støtten kan søges af enkeltpersoner, foreninger, institutioner, selskaber og lignende.

Fonden uddeler også legater på 100.000 kr. som påskønnelse af modtagerens arbejdsindsats og virke samt et hæderslegat på 400.000 kr. Disse legater kan ikke søges.

Jubilæumsfonden blev oprettet i forbindelse med Nationalbankens 150-års jubilæum i 1968. Begrundelsen for oprettelsen var, at man ønskede at støtte dansk kunsthåndværk og arbejdet med flot emballering og formgivning af danske produkter.