DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

20.08.20

Lanternen er åbnet

20.08.20

Kirsebærtræet har slået rødder, gulvet er støbt færdigt, og blussene er blevet tændt i Lanternen. I løbet af sommeren har madworkshops, familiefester og grillaftener fundet sted på de buede bænke omkring det lille træ. Cirkusartister og planteentusiaster har lagt vejen forbi de omkringliggende plæner, og i de mange nyttehaver vokser grønsager og urter. Lanternen er et overdækket udekøkken og det første færdige byrum i den kommende Kulbanepark. Sammen skal Lanternen og parken gøre Kulbanekvarteret til et attraktivt og levende sted, og allerede nu er det tydeligt, at udviklingen er godt i gang.

”Selvom Lanternen kun er en måned gammel, har der allerede været et væld af aktiviteter og stor interesse for at bruge den. En engageret gruppe beboere har arbejdet tæt sammen med Områdefornyelsen Kulbanekvarteret og BOGL om at udvikle og realisere projektet, og vi er alle enormt glade for, at det har fået den her fine modtagelse,” siger Siv Raun Andersen, projektchef for Områdefornyelsen Kulbanekvarteret

Lanternens karakteristiske facon er inspireret af de gamle, ikoniske gasbeholdere, der engang stod på området. Det åbne, luftige rum udvisker grænserne mellem inde og ude og skaber rammerne for, at nye fællesskaber kan opstå omkring udekøkkenet – uanset om det er sol eller regn, der rammer taget. Når Kulbaneparken står færdigt, vil den blive kvarterets grønne hjerte, der kommer til at skabe sammenhæng og sammenhold – og indtil da inviterer Lanternen indenfor til fællesskab omkring kirsebærtræet.

Den 27. september bliver Lanternen officielt åbnet af Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen, se mere på facebookeventet, og læs mere om Lanternen her.