DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

10.01.20

Rejsegilde for Lanternen i Kulbaneparken

10.01.20

Torsdag den 9. januar nåede Kulbaneparken en ny milepæl, da der blev afholdt rejsegilde på Lanternen, ”Det Første Mødested” i Kulbaneparken.

Lanternen er Kulbanekvarterets første fælles byrum, som til foråret står klar med udekøkken, byhaver, bålplads og træningsredskaber. Kulbaneparken er en vigtig brik i udviklingen af Kulbanekvarteret i det sydvestlige København. Den særlige konstruktion er inspireret af de gasbeholdere, som lå på arealet før og af en gaslampe – og det er tanken, at Lanternen vil lyse smukt op i vintermørket som et ’landmark’ i kvarteret.

”Lanternen vil danne rammen for de første fællesskaber i Kulbaneparken omkring bevægelse, madlavning og dyrkning. Med sin størrelse, karakteristiske konstruktion og placering vil den kunne ses på lang afstand og vil være med til at give identitet og sætte Kulbaneparken på landkortet. Lanternen signalerer allerede nu tydeligt, at Kulbaneparken er i gang,” udtaler Siv Raun Andersen, projektchef for Områdefornyelsen Kulbanekvarteret.

BOGL har tegnet og projekteret Lanternen – og vi er også landskabsarkitekt på selve Kulbaneparken, som er under projektering og forventes at stå færdig vinteren 2021.