DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

08.06.22

Remiseparken tildeles Københavns Kommunes Bygningspræmiering 2021

08.06.22

Remiseparken er, som et ud af seks projekter, tildelt Københavns Kommunes Bygningspræmiering 2021. Bedømmelsesudvalgets begrundelse for præmieringen lyder blandt andet, at Remiseparken fremstår velafbalanceret, helstøbt og med en klar rød tråd i arkitekturen. Remiseparken rummer mange aktiviteter og funktioner på begrænset plads, og har medvirket til at gøre et tidligere utrygt boligområde til en attraktiv destination i byen.

Siden 1903 har Københavns Kommune præmieret bygninger, bymiljøer og anlæg af særlig høj kvalitet, og prisen er dermed en af de ældste af sin slags. Med præmieringen anerkender kommunen de kræfter, der har tilført byens fysiske rammer særlig kvalitet, og understreger samtidigt kommunens påskønnelse af god arkitektur som betydningsfuldt for det levede liv i byen.

Fornyelsen af Remiseparken er udviklet i samarbejde med Rambøll og med SNE Architects som konsulent på skateparken og Pelcon har rådgivet om beton. Kunstnerne Victor Ash og Beatrice Hansson har lavet hhv. vægmaleri og legeskulptur til parken. Christiansen & Essenbæk har anlagt parken sammen med FSR Beton, Logic & co. og Malmos. Københavns Kommune er bygherre. Parken modtog i efteråret Dansk Landskabspris 2021.