DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

20.05.22

Kulbaneparken indviet

20.05.22

Omkring 2000 Københavnere lagde vejen forbi Kulbaneparken til indvielsen søndag d. 8. maj. Byrummet Kulgraven var fyldt med børn, unge og voksne, der susede gennem pump track banen, der var picnic på plænerne og taler.

Med sine 44.000 m2 er Kulbaneparken en af Københavns største, nye parker. Parken ligger i Valby på et område, der tidligere har huset Valby Gasværk og har ligget øde siden værket eksploderede i 1964.  Med stor respekt for områdets historie og ter­ræn, er Kulbaneparken udviklet fra ingenmandsland til Kulbanekvarterets pulserende, grønne hjerte.  Gasværkshistorien fortolkes og formidles med række af læhegn, der markerer eksplosionslinjer i landskabet og materialer som sort stål og stenmel, der refererer til kullet.

Parken er anlagt ovenpå den overdækkede Ringstedbane, hvilket betyder at parkens terræn rejser sig dramatisk og former en bakke, der kaldes ”Drageryggen”. Fra udkigstårnet på Drageryggens top har man et vue over Københavns tårne og spir.

BOGL vandt i 2017 opgaven om at udvikle ”det første mødested” i Kulbaneparken. Det resulterede i det overdækkede udekøkken ”Lanternen”, som har stået som et lysende vartegn i den ind til nu tomme park. Sammen med WSP vandt vi i 2018 udbuddet om design og projektering af selve parken.

Parken er en del af en større bystrategisk løft af hele det udsatte byområde Kulbanekvarteret og er udviklet af BOGL og WSP i et tæt samarbejde med Københavns Kommune v. Områdefornyelsen Kulbanekvarteret, HOFOR samt lokale beboere, aktører og foreninger.