DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

Skolehaven Islands Brygge

Havelågerne står åbne for byens børn i Københavns syv skolehaver. Her kan de få jord mellem hænderne, lægge kartofler, plukke æbler og hilse på høns. Nyeste skud på stammen er Skolehaven Islands Brygge, der er tegnet af BOGL. Haven skal være med til at imødekomme den store efterspørgsel på skolehaveundervisningstilbud i København og forvandle et ubenyttet areal til et lille, grønt børneparadis.

Et krat med gamle, store bevaringsværdige træer løber i skellet langs Ballonparken og danner en smuk grøn ramme og overgang til den nye have. Haven skal opleves tæt, grøn og frodig med urtebede, frugtbuske, træer og frugthegn. Børnene kan forspire deres planter i drivhus og mistbænke, så de kan følge planterne fra spæd spire til færdigvokset plante, før de bruger afgrøderne til at lave mad i udekøkkenet og ved de fire bålpladser.

Planen er, at skolehaven skal besøges af skolebørn fra Skolen på Islands Brygge, der blandt andet vil kunne bruge skolehaven som et ekstra klasseværelse til udeskoleundervisning. Skolehaven skal rumme dyrkningshave til 8 skoleklasser, hvor de kan følge årstidernes gang og lære, hvordan sol og vand forvandler et frø til en rødbede. Selvom det spiselige er i fokus, spiller skolehaverne også en vigtig rolle i børnenes generelle forhold til naturen og deres forståelse af bæredygtighed.

.

Tags københavn, social, skole, byrum, Byliv, Fællesskab, Skolehaven Islands Brygge, Skolehave, Urban gardening

Sted Artillerivej 69H, 2300 København S

Bygherre Københavns Kommune

År 2018 - 2022

Areal 5800 m2

Status Indviet maj 2022

Arkitekt Svendborg Architects

Ingeniør WSP Danmark

Relaterede projekter