DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

03.03.23

Første spadestik på Søborg Hovedgade

03.03.23

I fremtiden skal Søborg Hovedgade være en grøn, levende og tryg handelsgade og i sidste uge blev første etape af fornyelsen skudt i gang. Borgmester i Gladsaxe kommune, Trine Græse, tog det første spadestik og holdt tale til ceremonien. Græse sagde blandt andet, at projektet skal være med til at gøre byen grønnere, give bedre forhold for fodgængere og cyklister og øge bylivet.

Søborg Hovedgade løber fra Dyssegårdsvej til Buddinge Rundkørsel og er både en vigtig trafikåre og central handelsgade. Den står i kontrast til de omkringliggende villakvarterer, men har alligevel en helt særlig stemning. Det er her borgere mødes og går hen for at handle, tage på café eller gå en tur. En broget blanding af butikker skaber en landsbystemning, hvor der ofte er velkendte ansigter i bybilledet og én at hilse på. Alligevel har hovedgaden været domineret af bil- og bustrafik, men når fornyelsen er færdig, vil det i stedet være buske, blomster og blød mobilitet, der fylder i gadebilledet.

BOGL vandt udbuddet om en rammeaftale med Gladsaxe Kommune om at forny Søborg Hovedgade sammen med Atkins i foråret 2021. Fornyelsen er inddelt i etaper og første etape dækker 450 meter på strækningen fra Dyssegårdsvej til Vilhelm Bergsøes Alle. Etapen slår tonen an for resten af gadeforløbet og skal efter tidsplanen stå klar til ibrugtagning ultimo 2023.

BOGL er totalrådgiver på alle etaper, som samlet set har et anlægsbudget på 80 mio. DKK.

Læs mere om projektet her.