DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

18.03.22

Ny udgivelse skriver landskabsarkitekten Svend Algren ind i dansk arkitekturhistorie

18.03.22

30. marts 2022 udkommer et nyt kapitel i dansk landskabsarkitekturs historie. Bogen ”Svend Algren – Landskabsarkitekten” dokumenterer en central figur, der gennem mere end fire årtier satte sit præg på landskabsarkitekturen i Skandinavien med sin fortolkning af dansk havekunsts underspillede og renfærdige karakter. Bogen er skrevet og redigeret af Jens Linnet og Adam Bang og udkommer på Arkitektens Forlag.

Sammen med resten af Vandkunsten revolutionerede Svend Algren i starten af 1970’erne boligbyggeriet i Danmark med sit arbejde for at skabe gode, billige boliger i tæt tilknytning til landskabet. Men allerede før Vandkunsten blev til, etablerede Svend Algren landskabstegnestuen Algren & Bruun, som han, sammen med sin kollega og kone, Annelise Bruun, drev sideløbende med sit virke i Vandkunsten. I regi af Algren & Bruun stod Svend Algren i spidsen for en lang række landskabsprojekter i både Danmark og Sverige, herunder transformationen af Havnegade og Folkets Park i København.

Bogen ”Svend Algren – Landskabsarkitekten” præsenterer og dokumenterer et udvalg af Svend Algrens projekter gennem tiden og tegner et portræt af en landskabsarkitekt, der pragmatisk og uden dikkedarer går helhjertet ind i et ethvert projekt. Bogens udvalg af projekter afspejler længden og bredden i Svend Algrens virke fra 1970’erne til starten af 10’erne, fra parker og byrum til boliger og offentlige institutioner. Gennem interview, fotos og planer, hvoraf mange ikke tidligere har været publiceret, giver bogen et unikt indblik i en imponerende karriere og udviklingen af et fag.

Bogen bidrager med et nyt kapitel i historien om dansk landskabsarkitektur til glæde for både gamle og nye i faget. Samtidig er ”Svend Algren” Jens Linnets og Adam Bangs hyldest til deres fælles ven og lærermester, hvis kundskab og værdier lever videre på tegnestuen.

”Svend Algren – Landskabsarkitekten” er udgivet på Arkitektens Forlag, trykt af Narayana Press og støttet af Dreyers Fond, Statens Kunstfond og Georg Boyes Fond. Bogen kan allerede købes hos Arkitektens Forlag.