DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

20.11.23

Slagteriet er indviet: markerer begyndelsen på en ny æra

20.11.23

Klipning af røde (pølse)bånd, dans og taler gjorde en kold, klar vinterdag lidt festligere, da Slagtertorvet og de nyrenoverede lokaler i Slagteriet i Holstebro blev officielt indviet lørdag d. 18. novemebr. Dagen markerede, at den gamle industrigrund for alvor er trådt ind i en ny æra, hvor kunst og kulturliv endegyldigt har erstattet kreaturslagtning og kødproduktion.

Indvielsen blev skudt i gang kl. 12:00 af næstformand i Teknisk Udvalg, Søren Frøstrup-Agger, der holdt en tale om Slagtertorvet og indviede det som Holstebros nye mødested og aktivitetsplads. Dette blev efterfulgt af indvielsen af de nye eventlokaler på Slagteriet med dans, oplæg og gode snakke om det kommende 750 års byjubilæum for Holstebro. De transformerede lokaler i det gamle Slagteri er blevet forvandlet fra at være kolde og sterile til at være mere inviterende og inspirerende, og planen er, at her kan afholdes koncerter, udstillinger, konferencer og hvad holstebroerne ellers drømmer om. Lokalerne, der er blevet renoveret som en del af projektet “Det store Åbningstræk”, er åbne for alle i Holstebro.

Slagtertorvet er et ud af tre nye byrum på den tidligere slagterigrund og bydelens centrale torv. Torvet kobler sig på Slagteribygning med en bred trappe, som kan bruges til ophold eller som tilskuerpladser ved events. Torvet er tegnet som en forlængelse af Slagteribygningerne og disponeret, så der er plads til at flytte Slagteriets mange kulturaktiviteter ud i byrummet. Til indvielsen var den røde stålkonstruktion, belysning, asfalt, cykelparkering og den røde rød promenade er blevet etablereret, mens træer, blomster og buske vil blive plantet i en senere etape, når termotret ikke længere viser frost.

Entreprenørfirmaet Kaj Bech A/S har stået for hovedentreprisen.

Læs mere om projektet her.