DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

17.12.20

Anlægget af Kulbaneparken er godt i gang

17.12.20

Inden vinterfrosten for alvor sætter ind, blev det første spadestik til den nye Kulbanepark taget. Det var Ninna Hedeager, Teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, og Inge Grønlund, formanden for områdefornyelsen, der greb til spaderne og sørgede for, at anlægsprocessen blev gravet godt i gang.  

Med sine 44.000 kvadratmeter bliver Kulbaneparken en af Københavns største, nye parker. Deskal anlægges ovenpå tunnelen til Ringstedbanen som et grønt frirum midt i det udsatte Kulbanekvarter. Parken skal skabe rammerne for nye fællesskaber og større sammenhæng på tværs af området. Den skal øge trygheden i kvarteret og sikre, at de lokale har et fristed, hvor de kan opsøge deres interesser – uanset om det er køkkenhavedyrkning, skating eller fuglekvidder-lytning.  

Parken bliver en helt ny Københavnerpark, der som noget helt enestående skal anlægges på stort set bar mark. ”Det er en sjælden begivenhed, at der etableres nye parker midt i den eksisterende bymasse. Parken har potentialet til at skabe et nyt momentum for en bydel, som oprindeligt ikke blev planlagt med den kærlighed og indlevelse, som et velfungerende bykvarter har behov for.”, siger kreativ direktør Jens Linnet.  

Selvom det første spadestik kun lige er taget, har det ikoniske udekøkken, Lanternen, stået lysende og fuld af liv på marken siden i sommers. Lanternens karakteristiske form er inspireret af gamle gasbeholdere, og sammen med dekommende selvlysende skate– og kunstlandskab, er den med til at putte parken på Danmarkskortet. Arbejdet vil være i gang fra efteråret 2020 til årsskiftet 2021, og parken ibrugtages etapevis fra vest mod øst.

Læs mere om Kulbaneparken her