DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

25.08.22

Portræt af planteekspert, projektleder og partner, Marie Furbo, der er fyldt 40 år

25.08.22

Planter, parker og projektering er tre af Marie Furbos kernekompetencer. I mere end et årti har hun brugt dem til at vinde, gennemføre og afslutte projekter hos BOGL. Og der er ingen tvivl om, at hun har spillet en afgørende rolle for, hvor tegnestuen er i dag. Vejen til arbejdet som landskabsarkitekt startede for Marie i Midtsjællands bakkede kultur-landskaber, langs blomstrende grøftekanter og i tætte bøgeskove. Her opstod den interesse for planteæstetik og landskabelige kompositioner, der fik hende til at vælge faget og stadig kendetegner hendes tilgang til det i dag:

”Landskaber er min store passion – både professionelt og privat. Siden jeg var barn, har jeg sanset naturen meget stærkt. Jeg er meget betaget af landskabelige kompositioner. Former af gråpil på en bund af høje græsser eller et særlig smukt læhegn over en bakke. Så står jeg og iagttager, hvilke terrænformer, plantearter og sammensætninger, der skaber den rummelige og visuelle oplevelse. Jeg tager de smukke billeder med mig, og de inspirerer mig i mit arbejde.”

Smukke, enkle design og materialer er udgangspunktet for Maries arbejde – uanset om hun arbejder på en offentlig park, en skolegård eller et gadeforløb. Hun er drevet af en tro på, at skønhed skaber forandring – at når man gør sig umage og skaber det smukkeste projekt, så kan man løfte livskvaliteten for mange mennesker. Det udgangspunkt har hun holdt fast i hos BOGL, hvor hun blev ansat som tegnestuens første medarbejder i 2011, og ifølge administrerende direktør, Adam Bang, hurtigt udviklede sig til en nøgleperson:

”For 11 år siden bestod BOGL af tre borde, to bogkasser og én medarbejder; Marie. Hun var vores første ansatte og startede som forholdsvis grøn landskabsarkitekt. Efterfølgende specialiserede hun sig mere og mere, og hun blev så dygtigt til at sidst, at det var naturligt, hun blev partner. Marie kan tage en stor del af æren for tegnestuens professionalisering gennem årene, og hun er blevet uundværlig for BOGL, Jens og jeg – både i kraft af hendes egenskaber som leder, landskabsarkitekt, kollega og ven.”

Mens BOGL er gået fra at være en trio til næsten 30 medarbejdere, er Marie blevet udnævnt som partner og har uddannet sig til byggeøkonom. Hun har tegnet alt fra legepladser i daginstitutioner til helhedsplaner i nye byområder og været projekteringsleder på flere af tegnestuens største og mest komplekse projekter. Det tæller blandt andet Passagen i Thisted, Mellemrummet, Kulbaneparken og Remiseparken – sidstnævnte vandt Dansk Landskabspris og blev tildelt Københavns Kommunes Bygningspræmiering i 2021. Og ifølge kreativ direktør, Jens Linnet, er det netop kombinationen af hendes tårnhøje ambitioner, æstetiske sans og skarpe projektstyring, der gør hende til en dygtig projektleder:

”Marie er en stædig æstetiker med virkelig store ambitioner på egne og tegnestuens vegne. Hun er fantastisk til at få forskellige fagligheder i spil i et samarbejde, og så behøver hun ikke at hæve stemmen for at blive hørt. Det betyder, at hun både kan se potentialet i et projekt og være med til at sikre, at det bliver gennemført. Hun sørger for at holde fast i de små detaljer, der virkelig løfter et sted, som den specialudviklede beton til stien i Remiseparken. Og så rammer hun næsten altid plet, når hun laver et anlægsoverslag.”

Selvom Marie kan blive nærmest lykkelig over en smuk plantesammensætning, et godt licitationsresultat eller en kalkstensbelægning, er det ikke kun det, der driver hende. Menneskerne – kollegaer, samarbejdspartnere og brugere af BOGLs projekter – spiller en afgørende rolle for, at hun stadig føler sig heldig over at arbejde i faget:

”Det bedste ved at være landskabsarkitekt er helt klart, at jeg – sammen med en masse inspirerende samarbejdspartnere – får lov til at bidrage i arbejdet med at forny og skabe offentlige byrum og parker. Det er fantastisk at være med til at forme og klimasikre fremtidens byer ved at skabe grønne, holdbare uderum, som alle borgere må indtage. Jeg bliver aldrig træt af at se vores projekter vokse op af jorden og til sidst blive indtaget af mennesker.”

Stort tillykke fra hele tegnestuen!