DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

29.03.22

BOGL skal sammen med Lundgaard & Tranberg, NIRAS og DEM skabe ny folkeskole i Valby

29.03.22

Det er netop blevet offentliggjort, at teamet med BOGL, Lundgaard & Tranberg Arkitekter, NIRAS og DEM har vundet konkurrencen om den nye Harrestrup Å Skole i Valby. Harrestrup Å Skole bliver Valbys nye folkeskole – fordelt på tre forskellige beliggenheder, men med én fælles identitet.

Allerede nu kan mange skolebørn og deres forældre glæde sig til et fremtidigt skole- og fritidsliv på den nye, moderne og bæredygtige folkeskole. Som led i en ny skolestruktur skal de to eksisterende skoleafdelinger Lykkebo, Kirsebærhaven Skoler og den kommende Torveporten Skole forenes under ét navn, og vil i fremtiden danne ramme om et levende læringsfællesskab med en stærk idræts- og bevægelsesprofil.

Skoleprojektet er en del af områdefornyelsen af Valby Syd/Folehavekvarteret, der skal styre kvarteret i en ny og positiv retning ved at skabe nye synergier på tværs af skole- og fritidsliv. Hos BOGL kender vi særligt godt til området, da vi står bag den nye Kulbanepark, der ligger som kvarteret grønne hjerte og indvies søndag d. 8. maj.

Torveporten bliver en nybygget overbygningsafdeling på 15.800 m² for 6.-9. klasse på det gamle grønttorv. De to eksisterende skoler Lykkebo Skole (4.500 m²) og Kirsebærhavens Skole (4.250 m²) skal ombygges og tilbygges til basisskoler.

BOGL har solid erfaring med skolebyggerier og -landskaber i København, der på nytænkende vis får leg og læring til at gå hånd i hånd.  Det tæller både ”krattet” ved Ørestad Skole, Kalvebod Fælled Skole, der i 2019 modtog Københavns Kommunes Bygningspræmieringspris for sin enestående arkitektur og også er skabt i samarbejde med Lundgaard & Tranberg Arkitekter og DEM og senest Kødbyens Skole på Vesterbro, der står klar til skolestart august 2024.

Med de gode erfaringer fra tidligere skolebyggerier og samarbejder, har vores team tårnhøje ambitioner om at skabe sunde og bæredygtige læringsmiljøer ude og inde, der inspirerer til bevægelse, leg og udforskning på tværs af alle aldersgrupper.

Harrestrup Å Skole bliver et bæredygtigt spydspidsprojekt og skal opnå DGNB Guld certificering.  Torveporten skal stå færdig i 2028 og de to basisskoler i hhv. 2030 og 2032.