DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

23.10.23

BOGL vinder skybrudssikring af Sigurdsgade på Nørrebro

23.10.23

Det er netop blevet offentliggjort, at BOGL sammen med Rambøll har vundet rådgiverudbuddet af Grønne byrum og skybrudssikring i Sigurdsgade og sidegader. Området ligger i det tidligere industrikvarter, Haraldsgadekvarteret, i Københavns Nordvestkvarter, og vi glæder os til at begynde arbejdet.

I fremtiden skal udvalgte befæstede arealer omdannes til grønne byrum, og transformationen skal afhjælpe oversvømmelse ved at forsinke skybrudsvand og håndtere hverdagsregn fra afkoblede vejarealer i grønne elementer. Derudover er der fokus på forbedret trafiksikkerhed og tilgængelighed for bløde trafikanter, opholdsmuligheder og tryghedsskabende belysning. Forbindelsen mellem og Skjolds Plads og Sifs Plads skal styrkes, og projektet omfatter genopretning af udvalgte strækninger til nutidig standard.

Udformningen af projektet skal udvikles i tæt samarbejde med borgerne, arbejdsgruppen, kommunen og områdefornyelsen. Vi glæder os til at starte og finde ud af, hvordan vi endnu en gang får det hele til at gå op i en højere, grønnere og mere social enhed.

BOGL har efterhånden mange skybruds- og byrumsprojekter på referencelisten. Det tæller blandt andet den prisbelønnede Remisepark, skybrudssikringen af Strandboulevarden og Lersøparken og den kommende klimapark i Ballerup. I øjeblikket arbejder BOGL og Rambøll desuden sammen på klimatilpasningen af bydelen Mørkhøj i Gladsaxe og transfor­mationen af Krakas Plads og Sigynsgade – et stenkast fra Sigurdsgade.

Projektet er udbudt af Teknik- og Miljøforvaltningen under Københavns Kommune i samarbejde med HOFOR og løber frem til 2028