DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.dk

Facebook Instagram LinkedIn

09.01.23

Godt nytår fra BOGL

09.01.23

2022 har været et fantastisk og begivenhedsrigt år hos BOGL.

Året har både budt på fest, fernisering og masser af fagligt fokus og fordybelse. Efter flere års skrivearbejde inviterede vi i foråret til bogreception for bogen ”Svend Algren – Landskabsarkitekten”. En dag hvor hovedpersonen, Svend Algren, velfortjent blev fejret for sit mangeårige virke i landskabsarkitekturen.

I foråret kunne vi endelig igen tage på studietur sammen, og i 2022 gik turen til Lyon, Frankrig, hvor vi besøgte vores landskabskollegaer fra BASE og fyldte kufferterne med ny inspiration. I årets løb har vi også fejret Maries 40-års fødselsdag, og vi holdt indflytterfest i vores nye og større lokaler i Oslo.

I 2022 har vi vundet flere konkurrencer i både ind- og udland. Heriblandt konkurrencen om klimatilpasning og områdetransformation i Trelleborg nær Øresund, og på dansk jord klimatilpasning af Ebeltofts kyst. I Norge vandt vi konkurrencerne om Frakkagjerd nye ungdomsskole, transformation af bydelen Torp Bruk i Fredrikstad samt den midlertidige promenade gennem Nyhavna i Trondheim. Og som en tidlig (og lettere eksotisk) julegave kunne vi endda fejre at vinde den åbne konkurrence ’the Cuban Square’.

Året bød også på mange indvielser; Kulbaneparken, Skolehaven på Islands Brygge, Passagen i Thisted og senest Sundbyøster Plads. Og over sommeren blev Søren Kierkegaards Plads forvandlet til en grøn oase i anledning af Tour de France-enkeltstarten i København. Det er altid helt særligt at se tegningerne vakt til live og se hvordan stederne indtages og bruges.

2022 har været endnu et år i klimaets tegn, der har mindet os om det akutte behov for, at branchen adresserer de svære spørgsmål, som følger med de klimaændringer, som vi allerede mærker. Hvordan skal vi håndtere mere vand i byerne? Og hvilke udfordringer skaber fremtidens ekstremvejr for byplanlægning? Disse var blandt spørgsmålene som Jens Linnet tog op i sit oplæg ved klimatilpasningskonferencen Build for Water, der løb af stablen i efteråret. Spørgsmål, som vi dagligt sætter i spil i vores projekter, store som små, og som vi ser som vores fornemmeste opgave at besvare med formgivning af endnu flere smukke, nytænkende og bæredygtige landskabsprojekter.

Nu siger kalenderen 2023 og vi ser frem til endnu et år med gode samarbejder, ambitiøse bygherrer og spændende projekter, hvor fællesskab, bæredygtighed og skønhed kan være med til at skabe levende og grønne byer og landskaber.  Vi har allerede sagt goddag til en ny kollega og startet på nye projekter. Mere om det senere.

Godt nytår,
Jens og Adam